LOKALNI IZBORI U MAKEDONIJI: Do 11 časova glasalo 10,22 odsto birača!
Ilustracija, Foto: Robert ATANASOVSKI / AFP / Profimedia

neizvesno

LOKALNI IZBORI U MAKEDONIJI: Do 11 časova glasalo 10,22 odsto birača!

Severna Makedonija -

Na lokalnim izborima u Severnoj Makedoniji do 11.00 glasalo je 10,22 odsto birača, objavila je danas Državna izborna komisija.

Na konferenciji za novinare portparolka DIK Ljupka Gugučevska je rekla da je na obradjenih 2.952 biračkih mesta, odnosno 84,83 odsto, glasalo 158.294 upisanih birača.

Prema njenim rečima, izbori se odvijaju neometano, a na odredjenom broju biračkih mesta bilo je prekida "zbog lošeg rukovanja terminalima za otisak prsta i lošeg kvaliteta baze otisaka, zbog čega dolazi do neprepoznavanja otiska".

Problemi sa rukovanjem se brzo otklanjaju, terminali koji ne rade se odmah menjaju, a u slučaju neprepoznavnja otiska glasači se identifikuju skeniranjem ličnih dokumenata ili matičnim brojem, rekla je Gugučevska i istakla da se "nije desilo da neki birač nije mogao da ostvari pravo glasa".

Sva izborna mesta su otvorena u 7.00 i glasanje će trajati do 19.00. Prvi rezultati trebalo bi da budu objavljeni 12 sati nakon zatvaranja biračkih mesta.

Gradjani Severne Makedonije danas biraju gradonačelnike i gradske odbornike u 80 opština u Gradu Skoplju, a u mestima u kojima u prvim krugu ne bude izabran gradonačelnik drugi krug će biti održan za dve sedmice.

U biračkom spisku u Severnoj Makedoniji upisano je ukupno 1.824.864 gradjana sa pravom glasa.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track