REKORDAN BROJ NOVOZARAŽENIH: U Sloveniji pozitivno čak 75 posto testiranih
Foto: Zeljko Stevanic / Xinhua News / Profimedia

omikron

REKORDAN BROJ NOVOZARAŽENIH: U Sloveniji pozitivno čak 75 posto testiranih

Region -

U Sloveniji je u protekla 24 sata potvrđeno do sada rekordnih 13.911 slučajeva koronavirusa, a pozitivno je bilo čak 75,5 posto testova.

Zbog teške epidemiološke situacije vlada ne razmišlja o popuštanju mera.

"Uprkos rastu broja zaraženih, broj hospitalizovanih je stabilan, ali uz ovako visoku prisutnost virusa u populaciji, očekujemo pritisak na intenzivna odeljenja. Zbog toga ne razmišljano o dodatnom popuštanju mera, nego razmišljamo o izlaznoj strategiji", rekla je infektološkinja Mateja Logar iz vladine stručne grupe za kovid.

U protekla 24 sata u Sloveniji je sa 18.428 PCR testiranja potvrđeno 13.911 infekcija koronavirusom, uz 75,5 posto pozitivnih, što je najveći broj zaraženih u jednom danu od početka epidemije, objavio je nacionalni Institut za javno zdravlje (NIJZ).

Uz to, urađeno je i preko 73 hiljade brzih antigenskih testova, čiji rezultat još nije objavljen, jer pozitivne nalaze treba naknadno potvrditi PCR testiranjem.

U zemlji je 101.906 aktivnih slučajeva zaraze, prema podacima ministarstva zdravlja.

U bolnicama je trenutno 608 kovid pacijenata, od kojih 135 na intenzivnoj nezi. U protekla 24 časa preminulo je 17 ljudi, čime se broj umrlih od posledica korone povećao na 5768.

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track