MODIFIKACIJA KORONA MERA: Slovenija menja strategiju, vremenske prilike utiču na restrikcije
Foto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

dvosmerne mere

MODIFIKACIJA KORONA MERA: Slovenija menja strategiju, vremenske prilike utiču na restrikcije

Region -

Zbog višednevnog trenda poboljšanja epidemiološke situacije vlada će u utorak sa epidemiolozima razgovarati o mogućem popuštanju mera.

U Sloveniji je u protekla 24 sata potvrđeno 7330 zaraza koronavirusom, što je nešto manje nego prethodni dan kad ih je zabeležno 7514, ali i 4178 manje slučajeva u odnosu na stanje pre sedam dana, objavila je u subotu slovenačka vlada.

Epidemiološki podaci i dalje su u trendu pada, pa je aktivnih slučajeva zaraze nešto više od 154.000, 7520 manje nego dan ranije, prenosi Hina.

Zbog višednevnog trenda poboljšanja epidemiološke situacije vlada će u utorak sa epidemiolozima razgovarati o mogućem popuštanju mera, pri čemu su u vladi vrlo oprezni.

"Raspravljaćemo o prilagođavanju mera situaciji jer epidemiološka slika može opet da se pogorša", izjavio je ministar zdravlja Janez Poklukar.

Kako je rekao, nove mere koje odredi vlada trebalo bi da budu "dvosmerne", zavisno od vremenskih prilika i raširenosti virusa i od mogućih novih mutacija.

Na taj način bi bila moguća popuštanja ali i zaoštravanje restrikcija u mesecima koji dolaze.

Poklukar nije želeo da govori o kakvim će konkretnim merama iduće nedelje odlučivati vlada, rekavši da je na struci da kaže svoje predloge.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track