NE OČEKUJEMO 100 DANA MIRA, NITI NAM TREBAJU: Slovenački premijer predstavio buduće ministre, od 17 mesta, 7 idu u ruke žena
Foto: Youtube prtscr / Gibanje Svoboda

sedam žena

NE OČEKUJEMO 100 DANA MIRA, NITI NAM TREBAJU: Slovenački premijer predstavio buduće ministre, od 17 mesta, 7 idu u ruke žena

Region -

Novi slovenački premijer Robert Golob predstavio je danas parlamentu kandidate za ministre rekavši da ne očekuje da će nova koaliciona vlada imati 100 dana mira s obzirom na situaciju u svetu.

O Golobovim ministrima će poslanici glasati kasnije danas i očekuje se da će lako proći s obzirom na uverljivu većinu tročlane koalicije.

U vladi će biti deset ministara koje je predložila Golobova stranka Pokret Sloboda, četiri ministra iz redova Socijalnih demokrata SD i tri iz stranke Levica.

Obraćajući se poslanicima, Golob je rekao da će u vladi biti polovina iskusnih političara i polovina dokazanih stručnjaka sa bogatim akademskim ili privrednim iskustvom, prenosi Index.hr.

Predložena ministarska lista je "uravnotežena i raznolika", od 17 ministarskih položaja njih sedam zauzimaju žene, istakao je Golob dodavši da nova vlada želi da ispuni velike ciljeve i bude jedna od najboljih dosad.

Naglasio je da vlada treba što pre da postane operativna i da od opozicije ne očekuje sto dana mira "niti ih trebam".

Nova slovenačka vlada svoju prvu sednicu održaće u sredu uveče nakon potvrde u parlamentu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track