VELIKI POŽAR U SLOVENIJI: Proširio se iz Italije, evakuišu se sela! VIDEO
Foto: Screenshot: policija_si/Twitter

nepogoda

VELIKI POŽAR U SLOVENIJI: Proširio se iz Italije, evakuišu se sela! VIDEO

Region -

Vi[e od tri stotine slovenačkih vatrogasaca gasi se u sredu sa novim požarom koji se iz Italije proširio na kraško područje, a u toku je evakuacija stanovništva iz nekoliko sela, a na lice mesta izašli su i ministar odbrane Marijan Šarec i komandant Civilne zaštite Srečko Šestan, prenose slovenački mediji.

Požar se sa italijanske strane proširio na Sloveniju uprkos pokušajima gašenja iz vazduha u kojima su učestvovala tri slovenačka i dva italijanska helikoptera. Ugrožena su naselja Sela na Krasu, Hudi Log, Korita na Krasu i Nova vas, gde se stanovništvo evakuiše, saopštio je danas popodne Regionalni štab civilne zaštite Primorske pokrajine. Najteža situacija je u opštini Doberdob, koja se nalazi tik uz slovenačko-italijansku granicu, prenose mediji.

"Sada je ključno spasiti naselja. Jedno naselje je već evakuisano. Jak vetar se veoma brzo širi. Vojska i policija gase požar iz vazduha, a gašenje otežava dim. Dodatno gašenje požara Aktivirane su jedinice iz cele Slovenije“, objavljeno je na Tviteru njegovog ministarstva saopštenje ministra odbrane Marijana Šareca.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track