ZBOG PITANJA DOMA ZDRAVLJA: Gradonačelnik Srebrenice Duraković podneo ostavku!
Foto: Profimedia

Politička razmimoilaženja

ZBOG PITANJA DOMA ZDRAVLJA: Gradonačelnik Srebrenice Duraković podneo ostavku!

Bosna i Hercegovina -
Došlo je do suštinskog mimoilaženja između skupštine i mene kao načelnika po pitanju Doma zdravlja i generalno politike, izjavio je Ćamić Duraković

SARAJEVO - Gradonačelnik Srebrenice Ćamil Duraković podneo je ostavku, javio je bosnaski portal Klix.ba.

"Doneo sam tu odluku još u četvrtak, ali nisam želeo da stvaram političku turbulenciju. Došlo je do suštinskog mimoilaženja između skupštine i mene kao načelnika po pitanju Doma zdravlja i generalno politike. Moje je mišljenje da javna preduzeća i ustanove treba da budu u funkciji građana, a ne politika", rekao je juče Duraković za Klix.ba.

Duraković je naveo da je Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) pre tri godine na mesto direktora Doma zdravlja postavio svog kadrovika, dr Miloševića, i u onom momentu kada Milošević nije hteo da ispunjava želje SNSD-a postao meta pritiska odnosno njihove volje da ga smene.

Duraković je podsetio da Dom zdravlja ima veliki problem, a to je deficit od 1,2 miliona konvertibilnih maraka (600.000 evra) "proizveden u proteklih 15 godina upravo politikom SNSD-a". On je istakao da probosanske stranke treba da se bave politikom od značaja za građane, a ne politikom SNSD-a. Za poneđeljak su zakazani mirni protesti građana ispred zgrade opštine u Srebrenici, a građani daju punu podršku Durakoviću, navodi Klix.ba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track