HRVATSKI PLAN D: Celu granicu ćemo hermetički zatvoriti!
Foto: Beta, Hina Damir Seničar

Novi ultimatum Srbiji

HRVATSKI PLAN D: Celu granicu ćemo hermetički zatvoriti!

Hrvatska -
Kriza u odnosima sa Beogradom postaće stvar prošlosti samo pod uslovom da Srbija ograniči slanje izbeglica u Hrvatsku, poručuju iz hrvatske vlade

ZAGREB - Ukoliko Srbija ne ograniči slanje izbeglica u Hrvatsku, spremni smo da hermetički zatvorimo celu granicu, potvrđeno je u Vladi Hrvatske za "Jutarnji list".

Kako navodi hrvatski dnevnik, ovo je prvi put da službenici Vlade Republike Hrvatske, makar i nezvanično, spominju mogućnost potpunog zatvaranja granice. Prema njihovim rečima, kriza u odnosima s Beogradom postaće stvar prošlosti samo pod uslovom da Srbija ograniči slanje izbeglica u Hrvatsku.

U suprotnom, potvrdili su u Vladi za Jutarnji list, “stvarno smo spremni hermetički da zatvorimo celokupnu granicu”Prema dnevnom listu "Večernje novosti", problem će nastati ako Hrvatska pređe na takozvani plan D, koji bi podrazumevao podizanje zida prema Srbiji.

“Ako Hrvatska posegne za istom taktikom kao i Budimpešta, odnosno odluči da izgradi žičanu ogradu, na hiljade izbeglica će se mnogo duže zadržavati kod nas. Oni se sada u Srbiji, u proseku, zadržavaju 24 sata, ali u tom slučaju biće im potrebne nedelje kako bi pronašli novu rutu ka Zapadu“, upozorile su "Večernje novosti".

(Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track