BIĆE ZAPAMĆEN KAO VELIKI PROSVETITELJ: U Dobrunu sahranjen mitropolit dabrobosanski Nikolaj
Foto: Wikipedia

Proglašen Dan žalosti

BIĆE ZAPAMĆEN KAO VELIKI PROSVETITELJ: U Dobrunu sahranjen mitropolit dabrobosanski Nikolaj

Bosna i Hercegovina -
Pomen je služio Njegova svetost patrijarh srpski Irinej, a događaju su prisustvovali mnogi verski velikodostojnici, političari i vernici

DOBRUN - U porti manastira Uspenja Presvete Bogorodice u Dobrunu kod Višegrada, prema sopstvenoj želji, danas je sahranjen mitropolit dabrobosanski Nikolaj koji je preminuo 27. oktobra u Univerzitetskoj bolnici u Foči, u 88. godini života.

Foto: Youtube/Printscreen
Foto: Youtube/Printscreen

Pomen je služio Njegova svetost patrijarh srpski Irinej sa sveštenstvom i monaštvom Srpske pravoslavne crkve. Sahrani mitropolita dabrobosanskog Nikolaja prisustvovali su najviši verski velikodostojnici, među kojima i reis ulema Islamske zajednice u BiH Husein efendija Kavazović, predstavnici katoličke crkve, ambasador Republike Srbije u BiH Stanimir Vukićević, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, mnogi poslanici i vernici iz cele BiH.

Jutarnja arhijerejska zaupokojena liturgija služena je u osam sati. Više stotina vernika odalo je poslednju počast mitropolitu Nikolaju. Na području grada Istočno Sarajevo i opštine Višegrad danas je Dan žalosti povodom smrti mitropolita Nikolaja.

(Anadolija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track