ČOBAN BRANI SVOJE STADO I OBRAZ: Moje ovce nemaju veze sa prostitucijom!
Foto: Avaz/H. Karamehmedović, Shutterstock

Osramoćen posle akcije "Lipstik!

ČOBAN BRANI SVOJE STADO I OBRAZ: Moje ovce nemaju veze sa prostitucijom!

Bosna i Hercegovina -
Prodaću, ako treba, 40 ovaca i teladi, tužit ću sve živo što su mi obraz ukaljali. Za svaku ovcu koja pripada njegovom stadu ima dokaz o poreklu, tvrdi Alen Kurtović, čiji je brat Samir uhapšen u zbog navođenja na prostituciju

SARAJEVO - Alen Kurtović, stočar rodom iz Kalinovika koji živi u Gladnom Polju, a čiji je brat Samir nedavno, zajedno s Omerom Nargalićem i Melisom Šehović, uhapšen u akciji SIPA-e kodnog naziva „Lipstick“ zbog navođenja na prostituciju tvrdi da ni ona ni njegove ovce nemaju nikakve veze sa kriminalom.

Tužilaštvo je saopštilo da je ova grupa prala novac kupovinom stoke, koja je kasnije prodavana kao kurbani, što je Alen jučer demantirao tvrdeći da njegovo stado nema nikakve veze s prostitucijom.

- Obraz mi je ukaljan! Čuvam ovce od pete godine. Imam stado od 400 ovaca. Imam i krave, koze, piliće... Za svaku ovcu imam papir, dokaz. To su moje ovce, neće mi ih niko uzeti. Radim dan i noć za to stado. Ja sam registririvani poljoprivrednik. S bratom ne pričam. Nismo u kontaktu, neka radi šta hoće, a moje ovce neka ostave ne miru. Sve sam ja to svojim radom stekao. Haris i ne živi kod mene. Tu smo samo majka i ja. On je dolazio kod nas kući kad mene nema pa mu je majka krijući davala para, da ja ne znam - priča Alen mašući nam ispred nosa pasošima za koje tvrdi da pripadaju njegovim kravama.

Ima sve papire za svoje stado... Alen Kurtović Foto avaz/H. Karamehmedović
Ima sve papire za svoje stado... Alen Kurtović Foto avaz/H. Karamehmedović

Alen kaže da su specijalci pretresali njegovu kuću, a nisu kuću u kojoj živi njegov brat, koji je uhapšen.

- Prodaću, ako treba, 40 ovaca i teladi, tužit ću sve živo što su mi obraz ukaljali. Dok sam ja otišao da kupim hranu za piliće, policajci su otišli na treći sprat kuće, odakle su uzeli više od 30.000 maraka (15.000 evra). To su moje pare od kurbana, neka mi ih vrate! Majka im je pokazala gde su pare. Od čega ću kupiti hranu za ovce, stado mi je danas došlo s planine? Ovi iz SIPA-e su rekli da majka i ja radimo i da naše pare nisu nelegalne. Dobivam premije za stočarstvo i od Kantona i Federacije - tvrdi Alen.

Alen tvrdi da za svaku ovcu koja pripada njegovom stadu ima dokaz o poreklu.

- Kako taj tužilac tako priča, da su moje ovce od neke prostitucije, što mu je rekla ta neka žena? Neka taj tužilac dođe i vidi moje stado. Svako janje koje se rodi ima potvrdu od veterinara, sve je to vakcinisano. Počeo sam od 10 ovaca, to svako u Gladnom Polju zna. Šta mene briga šta je Haris radio? On nikad i nije hteo da raditi oko stoke sa mnom. Zbog sramote ulicom ne mogu da prođem. Ko će sada od mene kurban kupiti? Imam dokaz o poreklu za svaku ovcu, samo neka dođu pa će videti. Nisu mi ni potvrdu izdali što su uzeli novac, zlatni prsten i lančić od rahmetli oca - kaže Alen.

(avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track