BAHATI TATIN SIN IZAZVAO HAOS: Topovski udar na generala BiH bacio obaveštajac i sin bivšeg ministra
Foto: Youtube/screenshot

MOSTAR

BAHATI TATIN SIN IZAZVAO HAOS: Topovski udar na generala BiH bacio obaveštajac i sin bivšeg ministra

Bosna i Hercegovina -
MOSTAR - Službenik Obaveštajno - sigurnosne agencije BiH (OSA), 24-godišnji Zlatko Humo, priznao je da je na automobil generala BiH Ante Jeleča u petak u Mostaru bacio pirotehničko sredstvo, takozvani topovski udar.

Humo je priznao da je, dok se vraćao s posla u Sarajevu u Opel Astri crvene boje, prolazeći pored automobila generala u tunelu u Mostaru, bacio pirotehničko sredstvo na automobil. S njim su u trenutku incidenta bile još dve osobe.

Zlatko Humo je pripadnik Obaveštajno-sigurnosne agencije u BiH, ujedno sin bivšeg šefa AID-a u Hercegovini i županijskog ministra ekonomije Esada Hume.

Dežurna tužiteljka HNŽ-a Maja Čišić kaže da je osumnjičeni izjavio da u trenutku izbacivanja pirotehničke naprave iz automobila nije video nikakvo vozilo iza sebe i da nije imao namjeru da tu napravu baci na vozilo generala Jeleče.

"On je bacanjem pirotehničkog sredstva doveo u opasnost život i imovinu, ali bez namere da ga baci na vozilo generala Jeleče“, pojasnila je tužiteljka, naglasivši kako je to delo kvalifikovano kako krivično delo izazivanja opšte opasnosti.

Podsetimo, do napada na generala Jeleču došlo je u tunelu Salakovac dok se general vraćao iz Sarajeva kući u Mostar. U jednom trenutku crveni automobil je u tunelu pretekao automobil generala i nakon toga je bačena eksplozivna naprava. U incidentu nitko nije povređen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track