PRVI SNEG NAPRAVIO KOLAPS U RS: Popadale bandere i popucali kablovi, bez struje više opština!

Nepripremljeni

PRVI SNEG NAPRAVIO KOLAPS U RS: Popadale bandere i popucali kablovi, bez struje više opština!

Bosna i Hercegovina -
BANJALUKA - Zbog snega koji pada od juče bez električne energije ostalo je više opština u Republici Srpskoj.

Električnu energiju ovog jutra nemaju opštine Kneževo/Skender - Vakuf i Jezero, a teška situacija je i na području opština Krupa na Uni gde je većina potrošača bez struje, kao i u Mrkonjić Gradu gdje je oko 70 odsto prigradskih naselja bez električne energije.

Na području Banjauku u kvaru je osam, uglavnom prigradskih, dalekovodnih pravaca - Bukvalek, Han Kola, Ljubačevo, Prijakovci, Stričići, Kneževići, Šibovi i Česma, saopćeno je iz preduzeća "Elektrokrajina", javlja portal Depo.ba.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Iz ovog distributivnog preduzeća navode da je više kvarova i na niskonaponskoj mreži, te je u više naselja došlo do rušenja stubova i pucanja kablova.

Težina mokrog snega prouzokovala je čak i pucanje kabla na 110-kilovoltnom dalekovodu na pravcu Bočac - Krupa na Vrbasu koji je u vlasništvu kompanije "Elektroprenos BiH".

U kvaru je i po pet dalekovodnih pravaca na području Čelinca i Kotor - Varoši, te četiri dalekovoda na području Prijedora.

Foto: ATV
Foto: ATV

Najstabilnije stanje u snabdevanju električnom energijom je na području opština Gradiška, Laktaši, Srbac, Kozarska Dubica i Prnjavor gde nije bilo većih kvarova na srednjonaponskoj mreži, a i oni koji su se desili brzo su otkonjeni i stavljeni pod napon.

Sve ekipe lokalnih elektrodistribucija od jutros su na terenu i rade na sanaciji srednjonaponske mreže i rešavanju prioritetnih kvarova na niskonaponskoj mreži.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track