HERCEGOVAČKI TOPALOVIĆI U AKCIJI: Iz groba nestao sanduk sa telom pokojnika!
Foto: Wikimapia

Zona sumraka u Mostaru

HERCEGOVAČKI TOPALOVIĆI U AKCIJI: Iz groba nestao sanduk sa telom pokojnika!

Bosna i Hercegovina -
Iz grobnice porodice Vidić iz Mostara nestao je sanduk s telom pokojnog Davorka Vidića, koji je na mostarskom groblju Masline sahranjen 19. septembra ove godine

MOSTAR - "Pokojnikov brat Dubravko Vidić nestanak tela prijavio je 16. novembra i odmah je pokrenuta istraga, ali do sada ne znamo šta se dogodilo", kazao je Marić, a potvrdio u izjavi za Fenu portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.Vidić je kazao kako je pokojnikova porodica u šoku jer ne zna ko je ukrao telo iz grobnice i gde ga je odneo, kao ni zbog čega je to uradio.

"Supruga Ljubica i ja dolazili smo na groblje odmah posle sahrane. Posle deset ili petnaest dana smo primetili da na grobu nema krsta s imenom pokojnika. To nam je bilo čudno, ali nismo reagovali. Mislio sam da je to delo nekih vandala. Negde pred Zadušnice primetio sam da je malo pomaknuta ploča na otvoru grobnice. Ni tada nisam pomislio na najgore.

Međutim sve više sam razmišljao o tome šta se dogodilo jer mi je bilo čudno da nema krsta i da je pomaknuta ploča. Možete da zamisliti naš šok kada sam proverio i video da je nestao kovčeg sa telom mog pokojnog brata. Što je još gore niko od nadležnih kojima sam s eobraćao za pomoć ništa ne zna. Iz policije nisam dobio nikakve informacije ni da je slučaj uopšte pokrenut.

Ne znam šta da radim", kazao je Vidić za mostarski Dnevni list i dodao da će sve da učiniti kako bi njegov pokojni brat Davorko počivao u miru.

"Neću se smiriti dok ne pronađu telo moga brata. Ne znam ko je mogao ovo da napravi. U tom grobu su sahranjeni moji roditelji i moja baka. Nisam mogao ni da sanjam da ću doživeti ovako nešto. Prisiljen sam da tražim mrtvog brata koji je dostojno sahranjen u porodičnoj grobnici", kazao je Dubravko.

(Dnevni list.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja