BOSANSKI LOVCI NA OLUJE OTKRIVAJU: Temperatura skače na 22 stepena, a onda sledi nova kataklizma!
Foto: Kurir-info

Toplo - hladno

BOSANSKI LOVCI NA OLUJE OTKRIVAJU: Temperatura skače na 22 stepena, a onda sledi nova kataklizma!

Bosna i Hercegovina -
SARAJEVO - Stalne i velike promene u temperaturama postale suizgleda normalna situacija za ovu zimu, ako se ovo uopšte može nazvati zimom, kaže Patria bh. lovac na oluje Nedim Sladić

- U utorak će biti 17 stepeni, četvrtak 1 stepen pa u subota 11 Celzijusa. Dakle, ponovno, iz ekstrema u ekstrem. Danas vrh Bjelašnice meri svega 20 santimetara snega, a za par dana pašće ispod 15 santimetara, da bi se od četvrtka stanje malo popravilo – pokazuju Sladićevi merni aparti.

U utorak temperature uz obilje sunca porašće od 15 Celzijusa u centralnom i istočnom delu BiH, do čak 22 stepena na severu zemlje, tvrdi ovaj mladi stručnjak. Sreda poslepodne donosi postepeno zahlađenje, a najviše ćemo ga osetiti u četvrtak kada će temperature pasti i za 15 stepeni.

Veće količine snega Sladić ne očekuje. Međutim već od petka, posle veoma hladnog jutra, sledi za zapada otopljenje uz umerenu južinu. Potom bi se do 15.februara, doduše još nezvanično, kako prognostički modeli crtaju stanje, zadržalo toplo i vrlo toplo vreme, ali veoma nestabilno i uz jugo i jugoistočni vetar.

- Naravno to još ne znači da je zima gotov, jer tek je februar – kaže Sladić.

(Patria)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track