SADIK KAN U SREBRENICI? Novi gradonačelnik Londona načelno potvrdio dolazak 11. jula
Foto: Reuters

Radikalno

SADIK KAN U SREBRENICI? Novi gradonačelnik Londona načelno potvrdio dolazak 11. jula

Bosna i Hercegovina -

Novoizabrani gradonačelnik Londona Sadik Kan izrazio je želju da dođe na obeležavanje 21. godišnjice napada u Srebrenici 11. jula. i načelno potvrdio dolazak.

Novi gradonačelnik Londona je poreklom Pakistanac, a za sebe kaže da je „musliman, Britanac i Evropljanin“.

Pozivajući se na svoja saznanja, Dnevni avaz piše da je Kan, koji je zvanično stupio na dužnost juče, već održao nekoliko sastanaka s raznim delegacijama iz EU, kao i predstavnicima Evropskog parlamenta i da mu je upravo na jednom takvom sastanku preporučno da poseti Srebrenicu.

Glavni imam bošnjačke Islamske zajednice u Londonu Fahrudin Hamidović rekao je za „Avaz“ da je dobra stvar što je Kan pobedio na izborima, s obzirom na to da on, kao član Laburističke stranke, ima bolje i otvorenije stavove prema muslimanima i manjinama.

"To će biti bolje za sve ljude. Mi muslimani nismo ni do sada imali nekih velikih problema, jer je ta stranka otvorenija prema nama i pridaje nam više pažnje, mislim da je ovo dobar znak za nas. On se dobro predstavio u kampanji, tako da su ga svi građani izabrali", rekao je Hamidović.

On ističe da će izbor Kana pomoći i u smislu da se razbiju pojedini stereotipi prema muslimanskom narodu koji živi u većinski hrišćanskoj zemlji i da prestanu da povezivuju terorizam s islamom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track