ZORAN ZAEV OTVORENO: Makedonska vlast guši svoje građane!
Foto: Reuters

Optužbe

ZORAN ZAEV OTVORENO: Makedonska vlast guši svoje građane!

Severna Makedonija -

Lider SDSM, najjače opozicione stranke u Makedoniji SDSM, u intervjuu za Njuzvik pričao je o svojim pogledima o aktuelnoj vlasti i trenutnom stanju u Makedoniji.

On je rekao kako se o Makedoniji u poslednjih deset godina skoro i nije pričalo jer je vlast Nikole Gruevskog želela da Makedoniju stavi po strani.

"Poslednjih 10 godina vlada Makedonije donela je osiromašenje, ekonomsku krizu, migracije mladih, nepravdu, nemir i zabrinutost za budućnost. Pogotovo pošto je postala poznata istina o kriminalnom vladanju Nikole Gruevskog i falsifikovanja na neregularnim izborima", kaže u razgovoru za Njuzvik lider makedonske opozicije.

"Ono što se trenutno dešava u Makedoniji, rezultat je kriminalnog vladanja jedne male grupe u vrhu VMRO-DPMNE, za koju osim želje da se obogati drugo nije ništa bitno, ni za građane, ni za interese države", govori on.

"SDSM je jedina politička partija koja je već 10 godina jedini kontra-teg svemu što pretstavlja VMRO-DPMNE. Građane sa dostojanstvom brane ustavni poredak, krenuli su se na noge u ime pravde, da se vrati sloboda i demokratija", nastavlja Zaev.

"DUI deli odgovornost sa VMRO-DPMNE o onome šta se događa u Makedoniji. Igra između koalicionih partnera VMRO-DPMNE i DUI je konstantna tokom godina, ali mislim da su sada svi shvatiti da to nije donelo ništa dobro nikome", priča on.

Zoran Zaev, Foto: Reuters
Zoran Zaev, Foto: Reuters

"Taj negativan prtljag neiskrenosti prema građanima i manipulacija su postala suviše teško breme za ove stranke. Gruevski i njegova ekipa, zbog njihovog kriminalnog delovanja nisu zaustavili samo EU integracije, već su Makedoniju dovele do ivice izolacije", kaže Zaev.

"Moj osnovni cilj je vraćanje Makedonije na putu EU i NATO integracije. Makedonija jeste i biće deo evropske porodice. Samo evropske vrednosti mogu biti vrednosti Makedonije i njenih građana", zaključuje za Njuzvik lider SDSM.

(Njuzvik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track