DETE SE UTOPILO KOD BIJELJINE: Hrabri dečak spasavao svog brata iz prelivnog bazena
Foto: Kurir

Strašno

DETE SE UTOPILO KOD BIJELJINE: Hrabri dečak spasavao svog brata iz prelivnog bazena

Bosna i Hercegovina -

Jedanaestogodišnji dečak utopio se u prelivnom bazenu kod Plavog mosta između Pučila i Patkovače kod Bijeljine.

Telo dečaka izvukli su ronioci oko 18.00 časova, a pretpostavlja se da je maloletnik u igri upao u tzv. bazen u sklopu kanala Dašnica.

"Deca su se igrala oko pomenutog bazena, a prvo je u bazen upao jedan od braće maloletnika za kojim se tragalo. Nakon što je spasio brata jedanaestogodišnjaku se izgubio svaki trag", rekla je majka dečaka Maja Gligić u izjavi za BN TV.

Na mesto nesreće odmah je došla ekipa Hitne pomoći Bijeljina, kao i pripadnici CJB Bijeljina.

Majka nestalog dečaka je dodala da "ne zna kako su se uopšte deca našla na mestu nesreće". Takođe je rekla da "su se deca kao i svakoga dana igrala na obližnjem igralištu (sportskom terenu), i da nema ideju zbog čega su mališani otišli do spornog bazena".

“Policiji je prijavljeno u 15.10 časova da je jedanaestogodišnje dete iz Patkovače u tom mestu kod Plavog mosta upalo u prelivni bazen kanala Dašnica”, rekla je porparol CJB Bijeljina Aleksandra Simojlović.

BN TV je izvestila da je ronilačka ekipa stigla na mesto događaja, osmotrila situaciju, a potom otišla po opremu koju nisu poneli prilikom dolaska, pa se od 15.30 časova do 17.50 časova čekalo da krenu u potragu za nestalim dečakom.

(BN TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track