PLJAČKAJU PO MOSTARU: Ovo je organizovana banda džeparoša koja turistima uzima novac
Foto: Bljesak.info/ Čitaoci

Oprez

PLJAČKAJU PO MOSTARU: Ovo je organizovana banda džeparoša koja turistima uzima novac

Bosna i Hercegovina -

Njihova meta su uglavnom ulice Mostara koje vode prema starom gradskom jezgru i to na potezu od Franjevačke crkve do ulaza u Stari grad, zatim potez od Šehitluka do Starog grada,takođe, svoj posao ponekad obavljaju i na Lučkom mostu.

Iako su iz MUP-a HNK do sada navodili da su u tom delu grada početkom turističke sezone aktivirali i policijske patrole i da su više puta privodili džeparoše različitih doba, one su se ponovno vraćale na mesto događaja.

Foto: Čitaoci Bljesak.info
Foto: Čitaoci Bljesak.info

Stanari, vlasnici poslovnih objekata i radnici u tim objektima gotovo svakodnevno zovu policiju. Međutim, rezultata ponekada ima, ali uglavnom izostanu, jer su policijski službenici zauzeti bitnijim stvarima.

Bitne stvari su i turisti u Mostaru koji će, moguće je, ostaviti nešto novca (ako im ne bude ukraden) kupujući suvenire, sladolede, grickalice ili ako jednostavno odu na ručak. Samim time pomažu jedan deo ekonomije u gradu.

Više stanovnika Franjevačke i Onešćukove ulice se požalilo kako su čak zaustavljali i onemogućavali džeparoše u poslu, potom pozvali policiju čiji službenici na kraju ne dođu. A upravo ih građani plaćaju kako bi obavili deo posla i kako bi se svi osećali sigurnijima.

Građani Mostara su portalu Bljesak.info ustupili fotografiju dela džeparošica koje operišu u već navedenom delu Mostara. Neke od njih operisale su i po Crnoj Gori gde su policijske službenike stavljali na muke, ali su na kraju otkrivene.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja