DODIK: Ambasadori da se ne mešaju u unutrašnja pitanja BiH
Foto: Zorana Jevtić

Krajnje vreme

DODIK: Ambasadori da se ne mešaju u unutrašnja pitanja BiH

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je krajnje vreme da ambasadori zapadnih zemalja prestanu da se mešaju u unutrašnja pitanja zemlje u kojoj se nalaze, ma kako ona izgledala i makar bila BiH.

"Neverovatno je da ambasadori uzimaju za pravo da komentarišu unutrašnje političke događaje. To nigde na svetu nema, samo se ovde to održava. Zato je BiH neuspešna zemlja i nema šanse da uspe dok se ljudi u njoj ne dogovore šta može biti BiH, bez mogućnosti da se u to uključe strani ambasadori bez obzira odakle dolaze", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je ocenio da je Ustavni sud BiH uključio sve elemente političkog odlučivanja i da radi po nalogu predsedavajućeg Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, a pod pritiskom određenih ambasada u Sarajevu.

"Da je to imalo veze sa pravom ne bi se ni došlo u situaciju da se odlučuje na ovaj način. To će biti suština onoga što želim da kažem ambasadoru Ruske Federacije u BiH i svima drugima. Očigledno je da su se ambasadori zapadnih zemalja umrtvili u BiH i da im treba neka vrsta igre, pa su sada ovo iskoristili da se uključe na najgori mogući način", istakao je Dodik.

Predsednik Republike Srpske je rekao da će na današnjem sastanku sa ambasadorom Ivancovim, u okviru redovnih konsultacija, razgovarati o opštoj situaciji nastaloj posle, kako je istakao, sramne odluke Ustavnog suda BiH, koji je politički sud BiH.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track