UŽAS U SARAJEVU: Naterali ga da kopa sebi grob, pa dobili 35 meseci zatvora
Foto: Printscreen Mojahercegovina.com

Presuda opštinskog suda

UŽAS U SARAJEVU: Naterali ga da kopa sebi grob, pa dobili 35 meseci zatvora

Bosna i Hercegovina -

U Opšinskom sudu u Sarajevu, danas je sudija Merima Kurtović-Bilić izrekla kazne zatvora kojom je Adi Karić osuđen na 18 meseci, a Muamer Kulosman na 17 meseci zatvora zbog sumnje da su od Amira Suljevića iz Sarajeva iznuđivali novac.

Ovu informaciju potvrdio je i Omar Mehmedbašić, Kulosmanov advokat.

"Na ovu presudu uložiće žalbu", kratko je kazao Mehmedbašić.

Karić i Kulosman su duži period Suljevića reketirali. Poslednji put tražili su mu više hiljada maraka. On je obećavao da će im doneti novac, ali kako to nije učinio, u avgustu 2013. godine su ga odveli na planinu Trebević, zatim naterali da iskopa sebi grob i rekli mu da će ga tu sahraniti ako ne donese novac.

Suljević, uplašen za svoj život otišao je u policiju i prijavio slučaj. Policija je označila novčanice i pratila Suljevića, koji se s uhapšenima našao u blizini BBI centra. Nakon što su preuzeli označeni novac, reketaši su uhapšeni.

Muamer je sin Sauda Kulosmana, koji je bio uhapšen zbog povezanosti sa slučajem koji se vodio protiv bivšeg predsednika Federacije BiH Živka Budimira zbog pomilovanja. Adi Karić je Muamerov prijatelj i bio je osuđen jer je u aprilu 2012. godine ispred dvorane Zetra pucao u koleno i potkolenicu kikbokseru Aliji Tucaku u Sarajevu. Ali, Budimir ga je pomilovao pa je Karić bio uhapšen zbog sumnje da je dao mito da ga Budimir pomiluje.

Amir Suljević takođe je od ranije poznat policiji. Između ostalog, hapšen je s Adelom Murtićem zbog pucnjave u novembru 2010. godine, kada je u potkolenicu ranjen Muamer Helać (30), vlasnik kafića Mjuzik na Pofalićima.

(Avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track