PREDSEDNIK CRNOGORSKE SKUPŠTINE: Ruskim parama ruše Crnu Goru
Foto: Printscreen Twitter

Optužuje opoziciju

PREDSEDNIK CRNOGORSKE SKUPŠTINE: Ruskim parama ruše Crnu Goru

Crna Gora -

PODGORICA - Predsednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović izjavio je da deo opozicije u Crnoj Gori koristi ruski novac u predizbornoj kampanji, da bi srušio državu.

Pajović je večeras u Baru, na prvoj predizbornoj konvenciji svoje partije, Pozitivne Crne Gore, rekao da je ona spremna da "brani Crnu Goru od onih koji su za šaku rubalja krenuili da je ruše".

"Svi se nešto snebivaju da kažu odakle su pare za kampanje, a mi to iz Bara kažemo jasno i glas no: To su ruske pare i njima se ruši Crna Gora, a mi, goloruki, odbranićemo je", kazao je Pajović.

Ne pominjući ko uzima ruski novac za predizbornu kampanju, Pajović je rekao da to čine oni "koji danas pričaju o korupciji, oni koji su, bez stida i obraza, ogrezli u korupciji".

"Između ruske opozicije, medijskih tajkuna i vlastite države, mi biramo vlastitu državu", rekao je Pajović.

Foto: Printscreen YT
Foto: Printscreen YT

On je ukazao da je Crnoj Gori potreban zaokret, jer su, kako je ocenio, rezultati neoliberalizma pogubni.

I lider crnogorske Demokrarske partije socijalista Milo Đukanović je nedavno, na predizbornoj konvenciji svoje partije, rekao da je deo opozicije u Crnoj Gori "anticrnogorski dodatno ohrabren, jer veruju da je na njihovoj strani jedan moćan sponzor sa strane".

Formiranje takozvane "Kozačke vojske za Balkan", nedavno, u Kotoru, uz učešće Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, u nekim medijima je ocenjeno kao mešanje "ruskog" i "pravoslavnog" faktora u unutrašnje stvari Crne Gore.

Pozitivna Crna Gora, na čijem je čelu Darko Pajović, januara ove godine je glasala za poverenje Vladi Crne Gore, a potom je ušla u vlast.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja