IVANIĆ: Vidljiva je arapizacija pojedinih delova Sarajeva
Foto: Zorana Jevtić

Masovno naseljavanje može izazvati probleme

IVANIĆ: Vidljiva je arapizacija pojedinih delova Sarajeva

Bosna i Hercegovina -

Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić upozorio je da pojedini delovi Sarajeva počinju da se arapizuju i da je to čak jako vidljivo.

"Već sada imamo situaciju da u pojedinim delovima Sarajeva imate sve manje Bošnjaka. Srba i Hrvata već dugo nema", rekao je Ivanić.

On je istakao da lično nema ništa protiv da dolaze turisti i da BiH postane destinacija za te ljude koji će uživati u prirodnim lepotama, jer je to interes svih.

Turisti u Sarajevu, Foto: Reuters
Turisti u Sarajevu, Foto: Reuters

"Ali promena kulture življenja i masovno naseljavanje je nešto što može izazvati probleme. Pre svih, Bošnjacima, našim domaćim muslimanima koji praktikuju islam i žive sa nama decenijama", rekao je Ivanić, navodeći da "tu bitku niko ne može dobiti osim Bošnjaka".

Ivanić se osvrnuo i na izveštaj visokog predstavnika u BiH Valentina Incka Savetu bezbednosti UN, ističući da je "najlakše udarati po stranama koje su naviknute da se po njima udara".

"To je još jedan izveštaj koji će završiti u nekoj arhivi i ništa više od toga", kaže član Predsedništva BiH iz Republike Srpske.

(VIDEO) U BIH NIKAO ARAPSKI GRAD: U njega niko ne sme da uđe, opasan je zidinama i pod obezbeđenjem

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja