Najnovije vesti

BIVŠI DIREKTOR AGENCIJE ZA RAZVOJ PREDUZEĆA PREBIO SUGRAĐANKU: Bejzbol palicom je napao zbog duga
Foto: Thinkstock

Skandal

BIVŠI DIREKTOR AGENCIJE ZA RAZVOJ PREDUZEĆA PREBIO SUGRAĐANKU: Bejzbol palicom je napao zbog duga

Bosna i Hercegovina

Bivši direktor Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Republike Srpske Slobodan Marković uhapšen je danas zbog sumnje da je bejzbol palicom pretukao 52-godišnju sugradjanku, objavili su banjalučki mediji.

Banjalučka policija je potvrdila da se napad se dogodio jutro oko sedam časova u podzemnoj garaži zgrade u ulici Svetozara Markovića u Banjaluci i da je napadač uhapšen samo par minuta nakon prijave.

"Zbog sumnje da ju je povredio, uhapšen je S. M. (56) iz Banjaluke, dok je žena prevezena u Univerzitetski klinički centar RS na dalje lečenje. Policijski službenici izvršili su uvidjaj i izuzeli sve predmete i tragove, bitne za rasvetljavanje navedenog dogadjaja", rekla je portparolka Centra javne bezbednosti Banjaluka Marija Markanović.

Prema pisanju medija, motiv napada je bio novčani dug napadnute žene Markoviću.

Ona je navodno od njega kupila stan u spornoj zgradi, ali mu nikada nije isplatila celokupan iznos. Nakon što u više navrata nije uspeo da naplati dug, Marković je odlučio da je napadne.

U jutarnjim časovima sačekao je pored njenog automobila u podzemnoj garaži zgrade i kada je žena krenula na posao, on je nasrnuo na nju i brutalno je izudarao bejzbol palicom.

Posle toga je pokušao da pobegne. Nekoliko stanara krenulo je za njim, a ubrzo je došla i policija i uhapsila ga.

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci napad je okvalifikovan kao teži oblik iznude.

Dnevne novine Kurir pokrenule su akciju "Stop nasilju" u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i sigurnom kućom. Akciju su podržale i brojne javne ličnosti, a u kampanji Kurira učestvovale su košarkašica Milica Dabović, glumica Kalina Kovačević, novinarka Nataša Miljković i pevačica Seka Aleksić. CECA RAŽNATOVIĆ: Prijavi nasilnika, ko god to bio...
Ovo je poruka PRETUČENE SEKE ALEKSIĆ: Izlaz postoji, potraži ga!
KALINA KOVAČEVIĆ: Nisi ničije vlasništvo!
Dabović: Prvi udarac nikada nije poslednji!
Novinarka Nataša Miljković je prihvatila da za potrebe kampanje odigra ulogu žrtve porodičnog nasilja i pošalje poruku svima koji ga trpe. "Ne čekaj da bude kasno! Ja sam Nataša Miljković i podržavam akciju Kurira. Stop nasilju", jasno je rekla naša poznata novinarka.
Ovim putem vas obaveštavamo da su u cilju sprečavanja nasilja svake vrste otvoreni i dežurni telefonski brojevi na koje svi građani ANONIMNO mogu da prijave nasilnike. BESPLATNI BROJ: 0800-011-011 (radnim danima od 10 do 19 sati) 011/3291-440, 011/2441-521, 011/2456-404 (radnim danima od 10 do 19 sati) 062/304-560 (vikendom i noću od 19 do 10 sati) 192 (MUP) 194 (HITNA POMOĆ) Sigurne kuće: Beograd (3) Kragujevac Niš Vranje Smederevo Pančevo Zrenjanin Novi Sad Sombor Sremska Mitrovica

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...