DODIK POZVAO BiH: Prihvatite 9. januar kao Dan Republike Srpske
Foto: RTRS

Realnost

DODIK POZVAO BiH: Prihvatite 9. januar kao Dan Republike Srpske

Bosna i Hercegovina -

BANJALUKA - U banjalučkoj kasarni Kozara danas je održan božićni prijem, sa kojeg je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao sve u BiH da prihvate 9. januar kao Dan Republike u tom entitetu.

Prijem je počeo predajom raporta počasne jedinice Oružanih snaga BiH predsedavajućem Predsedništva BiH Mladenu Ivaniću. Ivanić je čestitao Božić tradicionalnim pozdravom "Mir Božji, Hristos se rodi" i poželeo pripadnicima Oružanih snaga mir, sreću i zadovoljstvo na privatnom i poslovnom planu.

Ivanić je izrazio uverenje da će naredna godina proteći bez bezbednosnih problema. Govoreći o dolasku pripadnika Trećeg pešadijskog Republika Srpska puka na obeležavanje Dana Republike Srpske, Ivanić je istakao da je "sve urađeno po protokolu i u skladu sa zakonom".

"Euforija koja je bila prisutna u federalnim medijima govori o nacionalizmu koji vlada u Federaciji BiH", rekao je on.

Dodik je poručio da Oružane snage BiH treba da baštine tradiciju Vojske Republike Srpske i da Srpska nije inat, već želja. On je pozvao sve u BiH da prihvate 9. januar- Dan Republike, kao datum kada je stvorena Republika Srpska.

"To su činjenice na kojima nema kompromisa", rekao je i ponovio da su visoki predstavnici u BiH provodili pravno nasilje, te da je potrebno da predstavnici tri naroda razgovaraju bez učešća stranaca.Prethodno je episkop bihaćko-petrovački Atanasije u vojnoj kapeli Svetih mučenika jasenovačkih služio Svetu arhijerejsku liturgiju, prenela je RTRS.

BONUS VIDEO:

(KURIR TV) BANJALUKO, BOG TE VIDEO: Pesmom Pukni zoro proslavili Dan Republike Srpske!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track