Najnovije vesti

SKANDAL: PODLA IZETBEGOVIĆEVA TAKTIKA Naredio ambasadorki BiH da sakrije Crnadakovo pismo Hagu!
Foto: Beta/Almir Razić

Iza leđa institucija

SKANDAL: PODLA IZETBEGOVIĆEVA TAKTIKA Naredio ambasadorki BiH da sakrije Crnadakovo pismo Hagu!

Bosna i Hercegovina

Bošnjački član Predsedništva Bakir Izetbegović naredio je ambasadorki BiH u Hagu Mirsadi Čolaković da ne prosledi pismo koje je šef diplomatije Igor Crnadak uputio MSP pravde i u kom ističe da je Izetbegovićeva odluka o pokretanju revizije presude protiv Srbije doneta izvan institucija BiH i da zbog toga nije pravosnažna.

Crnadak je potvrdio ovu informaciju, navodeći da će tim povodom sutra održati konferenciju za novinare posle razgovora sa članom predsedništva Mladenom Ivanićem.

"Tačna je informacija, ali do sutra ne bih komentarisao jer je ovo vrlo ozbiljna stvar", kazao je Crnadak za N1.

"Glavna tema konferencije za novinare će biti odnos ambasadorke u Hagu. Ako se bude nastavilo sa napadom na institucije, sa paralelizmom i privatizacijom institucija - onda nas to uvodi u još veći problem nego što imamo danas", kazao je Crnadak, dodajući da će sutra "mnoge stvari biti jasnije".

ATV je ocenila da ovakav diplomatski skandal do sada nije zabeležen u bh. diplomatiji, jer je Čolaković odbila zadatak ministra Crnatka da uruči obaveštenje Sudu pravde u Hagu.

Crnadak je ipak uspeo da dostavi pismo Međunarodnom sudu pravde u Hagu drugim kanalima.

U pismu Crnadak obaveštava sud da je Izetbegovićeva odluka doneta izvan institucija BiH i da zbog toga nije pravosnažna.

FOTO: AP
FOTO: AP

U Banjaluci će sutra biti održan sastanak predsedavajuceg Predsedništva Mladena Ivanića i ministra spoljnih poslova BiH Igora Crnatka.

U poneđeljak će uslediti i sastanak lidera stranaka Saveza za promene sa predstavnicima zajedničkih institucija BiH iz Republike Srpske, nakon kojeg će biti zauzet stav o najnovijem potezu Bakira Izetbegovića.

(Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...