SRAMNO: FAŠISTIMA OPET KRIVI SRBI Antisrpski miting u centru Zagreba
Foto: Portal Novosti

Najnoviji napadi

SRAMNO: FAŠISTIMA OPET KRIVI SRBI Antisrpski miting u centru Zagreba

Hrvatska -

U centru Zagreba danas je održan skup na kojem je izrečen niz optužbi na račun Srba, njihovih predstavnika i antifašista, prenosi glasilo Srpskog nacionalnog veća u Hrvatskoj Novosti.

Portal Novosti navodi da se na tom antisrpskom skupu na Trgu bana Jelačića, uprkos nacionalistickom entuzijazmu, okupilo jedva stotinak ljudi, prenosi portal Novosti, glasilo Srpskog nacionalnog veća.

Takođe je tražen progon predsednika SNV Milorada Pupovca i predsednika SDS S-a Vojislava Stanimirovića, koje su učesnici skupa optužili za, kako su rekli, "srbovanje po Srbu i jugoslovenske orgije po Jasenovcu".

Najnovijim napadima na srpsku zajednicu pridružili su se, kako je navedeno, zadarski i vukovarski veterani koji su tražili progon Pupovca i Stanimirovica, a pale su optužbe i na račun "aboliranih četnika koji su pretvoreni u privilegovanu nacionalnu manjinu".

Oni su osudili su i postavljanje ćiriličnih tabli u Vukovaru i stali u odbranu onih koji su ih uništavali. Okupljeni su pevali nacionalisticke pesme, među kojima i one Marka Perkovića Tompsona.

Skup su organizovale "Žene u Domovinskom ratu" i "Koordinacija udruženja proisteklih iz Domovinskog rata".

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: Biografija Alojzija Stepinca

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track