POTERNICA ZA BOSANCEM: Nemačka policija nudi 7.000 evra za informacije o ovom čoveku
Foto: Avaz.ba

Za pokušaj ubistva

POTERNICA ZA BOSANCEM: Nemačka policija nudi 7.000 evra za informacije o ovom čoveku

Bosna i Hercegovina -

Nemačka policija i tužilaštvo Diseldorfa identihikovalo je državljanina BiH Dragana Spajića kao jednog od izvršilaca zločina koji se dogodio prošle godine u Mandenu.

U noći sa 24. na 25. novembra prošle godine pri pljački kuće desio se pokušaj dvostrukog ubistva kada je stari bračni par pronađen vezan i pretučen.

Više provalnika, među kojima je bio i Spajić, 84-godišnje supružnike vezali su i mučili kako bi im odali šifru kućnog sefa sa novcem.

Provalnici su tom prilikom odneli veću svotu novca, nakit, te dva vredna ručna sata od kojih jedan vredi 1.500 evra.Nesretni starci su pronađeni tek 20 sati kasnije, kada su komšije alarmirale policiju.

Tek nakon pet meseci policija u Hagenu je identifikovala jednog od provalnika i kako javljaju nemački mediji, radi se o Spajiću starosti između 33 i 35 godina koji je ranije koristio dokumente na ime Martin Savić.

Nemačka policija je objavila njegovu fotografiju, a sumnja se da su i ostali provalnici poreklom iz BiH. Za informacije koje bi dovele do hvatanja Spajića ponuđeno je 7.000 eura.

(avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track