BRITANCI UPOZORAVAJU BIH: Preti vam opasnost, ali ne dolazi samo od terorista
Foto: Profimedia

ponovljeni apel

BRITANCI UPOZORAVAJU BIH: Preti vam opasnost, ali ne dolazi samo od terorista

Bosna i Hercegovina -

U upozorenjima Velike Britanije za svoje građane koji putuju u strane zemlje, BiH je navedena kao zemlja u kojoj će se verovatno desiti terorsitčki napad u narednom periodu.

"Napadi u BiH mogli bi biti nasumični, a mogu uključivati i mesta koja posećuju stranci", navodi se na stranici Vlade Velike Britanije.

U delu ove stranice koji je posvećen situaciji u BiH, pobrojani su i teroristički napadi koji su se desili u Rajlovcu i Zvorniku pr dve godine.

Američki Stejt Department takođe upozorava da "pouzdane informacije govore o tome da se u svakoj evropskoj zemlji može desiti teroristički napad u bilo kojem trenutku".

Za BiH je navedeno da opasnost ne predstavljaju samo eksplozivne naprave koje bi mogli koristiti teroristi, već i eksploziv u rukama lokalnih kriminalaca.

Tako je pobrojan niz napada na pojedine ugostiteljske objekte, jer "lokalni kriminalci koriste oružje i eksploziv za svoje obračune".

U proteklom periodu i Europol je u više navrata upozorio na mogućnost terorističkih napada na evropskom tlu, a ova sigurnosna agencija u proteklom se periodu fokusirala na 2.000 veb stranica koje su kreirali potencijalni teroristi. Ove stranice korištene su za radikalizaciju i regrutovanje osoba širom Evrope, piše Fokus.

(Kurir.rs/Fokus.ba)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ratuju za veru, ali i debelu platu: Ko su ljudi koji iz Srbije odlaze na sirijski front?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track