Najnovije vesti

(VIDEO) DODIK POSTHUMNO ODLIKOVAO ČURKINA: Iskreno radio na boljim vezama Republike Srpske i Rusije
Foto: Dado Đilas, fonet

dostojansteno

(VIDEO) DODIK POSTHUMNO ODLIKOVAO ČURKINA: Iskreno radio na boljim vezama Republike Srpske i Rusije

Bosna i Hercegovina
21:52h

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je posthumno odlikovao ruskog ambasadora pri Ujedinjenim nacijama Vitalija Čurkina Ordenom zastave RS sa srebrnim vencem.

Odlikovanje je preuzeo je ambasador Rusije u Bosni i Hercegovini Petar Ivancov koji je izrazio duboku zahvalnost za to odlikovanje i kako je naveo, žaljenje što ga Čurkin ne može lično preuzeti.

Dodik je odlikovao posthumno Čurkina za, kako je obrazloženo, "rad i izvanredne zasluge u posleratnom razvoju Republike Srpske, učvršćenje mira i međunarodne saradnje i razvoj političkih i prijateljskih odnosa RS i

Ruske Federacije".

To je jedno od nekoliko odlikovanja koje je Dodik danas dodelio povodom 28. juna, Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske.

Komentarišući odluku holandskog Apelacionog suda kojom je potvrdjeno da je Holandija delimično odgovorna za smrt 300 Bošnjaka koji su proterani iz holandske baze UN-a u Potočarima kod Srebrenice, Dodik je novinarima rekao da svi koji su doprineli "velikom zločinu u Srebrenici" ili su ga učinili treba da odgovaraju u pravosudnim institucijama.

On je naglasio da to treba da bude praksa sve dok su biološki živi bilo koji od učesnika tog zločina.

Kurir.rs/Beta

Foto: Fonet/AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: AMG platio porez, evo i dokaza!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...