MEKTIĆ: Osoba osumnjičena za planiranje terorističkog napada vraćena sa granice BiH!
Foto: Printscreen YouTube/N1

bezbednosne službe u pripravnosti

MEKTIĆ: Osoba osumnjičena za planiranje terorističkog napada vraćena sa granice BiH!

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić saopštio je danas da su bezbednosne službe vratile jednu osobu sa granice koja je bliska tzv. Islamskoj državi i predstavlja pretnju sa aspekta terorizma.

"Došli smo do informacija da je ta osoba bliska ID strukturama. Rano jutros je vraćena iz Bosne i Hercegovine. On je po opređeljenju sklon terorizmu, ne verujemo u njegove dobre namere, verujemo da je ovde došao da svoj boravak iskoristi za neku terorističku aktivnost. U budućnosti neće moći ući u BiH, ali takve akcije nam trebaju svakodnevno kako bismo sprečili slične situacije", napomenuo je Mektić.

Rekao je da terorizam ne miruje, već produbljuje način svog delovanja i menja način svog rada.

"Terorizam postaje sve veća opasnost širom sveta, a nije bezopasan ni kod nas s obzirom na naše recidive iz prošlosti", kazao je Mektić na konferenciji za novinare.

Istakao je da u Bosni i Hercegovini postoji diskusija o terorizmu, napomenuvši da su preduzeli mnogo radnji kada je reč o borbi protiv terorizma. Dodao je da u Bosni i Hercegovini postoji problem ekstremizma te da moraju raditi na drugom procesu, a reč je o deradikalizaciji.

Rekao je da se, s obzirom na to da postoje novi načini za izvršenje terorizma, kod građana mora menjati svest.

"Jeste obaveza zvaničnika da brinu o sigurnosti, ali je najvažnija svest građana. Mi presrećemo koliko možemo i država će morati pojačati svoje finansijske oblasti glede ovog problema, kako bi eventualno mogli da preduprijede ovakve situacije. Svi ćemo morati da mijenjamo sigurnosni osećaj, kako bi celokupno društvo bilo na braniku od terorizma", kazao je Mektić.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Razgovor tačno u podne! Šta su se dogovorili Vučić i Zaev?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track