MALI RAZBOJNIK: Dečak sa očevog računa skidao basnoslovnu sumu novca za igrice
Foto: Profiemedia

Maloletni lopov

MALI RAZBOJNIK: Dečak sa očevog računa skidao basnoslovnu sumu novca za igrice

Bosna i Hercegovina -

Policija je na području opštine Gacko evidentirala maloletnika koji je sa očevog računa u banci skinuo čak 2.146 KM (nepunih 1.100 evra) da bi platio igrice na mobilnom telefonu, potvrdio je načelnik Policijske uprave Trebinje Žarko Laketa.

Pošto je otac prijavio da na njegovom računu u jednoj banci nedostaje novac, policija je došla do saznanja da je njegov maloletni sin igrao igrice na telefonu i da je ušao u jednu aplikaciju koja je zahtevala plaćanje.

“U očevom odsustvu sin je iskoristio priliku i skinuo broj kartice i na taj način plaćao igrice”, rekao je Laketa danas novinarima u Trebinju.

Maloletnik je mlađi od 14 godina, a, prema Zakonu o krivičnom postupku, te osobe ne podležu krivičnoj odgovornosti.

Laketa je ukazao da je jedan od zabrinjavajućih podataka i porast maloletnika koji su počinili krivična dela.

On je istakao da je u poslednjih sedam meseci evidentirano 13 maloletnika koji su počinili krivična djela, odnosno šest više u odnosu na isti period prošle godine, a 11 maloletnika kao izvršilaca prekršaja javnog reda i mira, što je za četiri više u odnosu prvih sedam meseci 2016. godine.

“Najčešće je reč o imovinskim krivičnim delima, zatim tuči i fizičkom napadu”, istakao je Laketa i dodao da je u Trebinju evidentirano i nekoliko maloletnika koji konzumiraju opojnu drogu.

On je pozvao roditelje da vode brigu o svojoj deci i da im se što više posvete, napominjući da je policija u prethodnom periodu održala 54 predavanja u školama o temi maloletničke delikvencije.

“Očigledno da je to nedovoljno i u narednom periodu ćemo zajedno sa svim nadležnim ustanovama i institucijama više da radimo po ovom pitanju. Roditelji bi trebalo mnogo više pažnje da posvete svojoj djeci, da su u toku šta rade i gde se kreću”, istakao je Laketa.

(Kurir.rs/mojahercegovina.com)

(Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VIDIM DONIJELI STE OVE ROBOTE: Ceo Balkan vrišti od smeha zbog ispale crnogorske voditeljke!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track