MINA UBILA DRVOSEČE KOD TUZLE: Po drva krenuli noću, konj aktivirao eksploziv!
Foto: Profimedia

tragedija

MINA UBILA DRVOSEČE KOD TUZLE: Po drva krenuli noću, konj aktivirao eksploziv!

Bosna i Hercegovina -

Jedna osoba je poginula prilikom seče drva u Lukavcu kod Tuzle, tačnije u mestu Devetak, dok je druga osoba povređena, potvrđeno je za Klix.ba.

"Obavešteni smo oko 20:00 sati da je jedna osoba smrtno stradala na lokalitetu Trepale, na području MZ Devetak, na planini Ozren. Tu je dosad bilo pet minskih nesreća sa smrtnim ishodom. Druga osoba je povređena. Uspela se izvuči do obližnjeg puta i pozvati pomoć", kazao nam je Benedim Pejić, iz Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzla. Kako nezvanično saznajemo, do nesreće je došlo kada su se osobe inicijala D. J. i E. B. sa zaprežnim kolima, tačnije sa dva konja, uputile u seču, odnosno izvlačenje drva iz šume.

Navodno je konj aktivirao eksplozivnu napravu i tom prilikom je D.J. poginuo, a E.B. je sa zadobijenim lakšim telesnim povredama uspio da otpuzati do obližnjeg puta i pozove policiju. "Nemamo informaciju šta se sa konjima desilo", kazao je Pejić, dodavši da je trenutno opasan teren zbog noći i da ne mogu praviti akciju izvlačenja nastradale osobe i, eventualno, konja. Dodao je da će ujutro u 7:00 sati biti organizovana akcija, a da trenutno policija osigurava da neko ne bi ušao.

Kurir.rs/Klix.ba

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track