NEVREME OPET POHARALO HRVATSKU: Grad veličine teniskih loptica niko nije očekivao!
Foto: Facebook

katastrofa

NEVREME OPET POHARALO HRVATSKU: Grad veličine teniskih loptica niko nije očekivao!

Hrvatska -

Prema najnovijim merenjima količine padavina na meteorološkim postajama DHMZ-a, u gradu Rabu danas je, prema još nezvaničnim podacima, izmerena nova najveća mesečna količina padavina ikada u Hrvatskoj 384,7 mm.

I u Poreču je od jutros novi rekord za ukupnu količinu padavina tokom septembra - 265,6 mm. Još službeno ne potvrđeni, a i samo trenutni jer će kiša padati i danas, i sutra, prenosi Index.

Izuzetno jaka kiša koja je padala gotovo cijelu noć na području Kvarnera izazvala je poplave, a najteže stanje je u Crikvenici i Novom Vinodolskom, gde su poplavljeni putevi zatvorene za saobraćaj. Prema neslužbenim podacima, sinoć su u Crikvenici pale 183 litre po metru kvadratnom, a tokom protekla 24 sata u Krku 94 litre i u Delnicama 65.

Danas oko 19 časova je nekoliko sela u opštini Lekenik pogodilo jako grmljavinsko nevreme sa gradom, javio je Indexu čitalac, koji je poslao i fotografije nevremena.

"Padao je led veličine teniskih loptica. Napravljena je velika šteta na poljoprivrednom kulturama i automobilima" kaže čitaoc.

Druga čitateljka je poslala fotografiju sa autoputa Sisak - Velika Gorica na kojoj se vidi kako je nevreme zabelelo cestu i stvorilo probleme u saobraćaju.

"Stajali smo i čekali otprilike 10 minuta da prestane padati, a onda smo se vozili po ovakvom putu" napisala je . Veliko nevreme zadesilo je i Cerje kraj Sesveta gde je pala veća količina leda.

Kurir.rs/Index

Foto: Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track