DODIK: Srpska ne odustaje od vojne neutralnosti, šaljemo rezoluciju u Narodnu skupštinu
Foto: Dado Đilas

dosledno

DODIK: Srpska ne odustaje od vojne neutralnosti, šaljemo rezoluciju u Narodnu skupštinu

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da Srpska ne odustaje od stava vojne neutralnosti i najavio da će o tom pitanju da se izjasni i Narodna skupština Republike Srpske.

"Na sledeću Narodnu skupštinu ide rezolucija o vojnoj neutralnosti i navešćemo sve što mislimo o tome - očuvanje ustavnog poretka, pozicija Republike Srpske i vojna neutralnost", rekao je Dodik, prenosi RTRS. Kako je rekao, o eventualnom ulasku u NATO odlučivaće narod na referendumu i istakao da nikakva odluka o tome nije doneta i da su sve priče te vrste samo spekulacije.

Prema njegovim rečima, Nebojša Radmanović je u vreme kada je bio predsedavajući Predsedništva BiH potpisao odluku koja se odnosi na to da se zatraži otpočinjanje procedure, ali da Akcioni plan za članstvo ne znači i članstvo u NATO-u.

Dodik navodi da odluku o ulasku NATO još niko nije doneo, već samo odluku o ulasku u proceduru i podsetio da je tako bilo i u Crnoj Gori, ali da je narod odlučivao kada je došlo do prijema u članstvo.

"Atmosfera tog vremena je veoma jasna. Rusija je tada pregovarala sa NATO-om da uđe u NATO. Rusija je član NATO programa Partnerstvo za mir, kao i BiH", rekao je Dodik.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Šokantno! Da li će crtež Jane Marjanović otkriti ubicu majke?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track