DETALJI NESTANKA DEVOJČICE (12) IZ SARAJEVA: Otmičar je imao seks sa njom i hteo da mu bude treća žena
Foto: Avaz.ba

ENISA VRAĆENA MAJCI

DETALJI NESTANKA DEVOJČICE (12) IZ SARAJEVA: Otmičar je imao seks sa njom i hteo da mu bude treća žena

Bosna i Hercegovina -

Tužilaštvo Kantona Sarajevo uputilo je predlog Kantonalnom sudu za određivanje pritvora Kenanu Krši (41) i Jasminu Zunđi, koji se sumnjiče da su učestvovali u nestanku 12-godišnje devojčice Enise Bašić.

Izvor blizak istrazi otkrio je jezive detalje o skrivanju devojčice u sarajevskom naselju Hrasno.

Osumnjičeni Zunđa zamolio je porodičnog prijatelja da prespava jednu noć kod njega.

Čoveku je bilo nejasno zašto to traži od njega kad ima svoj stan u Hrasnom. Zunđa mu je rekao kako je Kršo u njegovom stanu sa svojom trećom “suprugom” (12-godišnja Enisa Bašić).

foto: Printscreen Avaz.ba

Zunđinog prijatelja mnogo je uznemirilo ono što je čuo pa se poverio jednom poznaniku policajcu, koji je odmah prijavio slučaj svojim kolegama. Ubrzo je organizovana akcija spasavanja zatočene 12-godišnjakinje iz stana, a Kršo i Zunđa su odmah privedeni.

Iz Tužilaštva je potvrđeno da je Kršo osumnjičen za krivično delo oduzimanje deteta i seksualni odnos na naročito ponižavajući način, dok se Zunđi na teret stavlja krivično delo pomoć pri oduzimanju deteta. Odluka o pritvoru biće naknadno donesena.

foto: Avaz.ba

Za devojčicom su, na molbu njene majke Emire Bašić, tragali svi od prošle subote, kada je saopšteno da je nestala iz Logavine ulice, gde je bila privremeno smeštena.

Njenu ulogu u celom slučaju inspektori još istražuju, jer je u nekoliko navrata davala oprečne izjave o nestanku ćerke.

Kada je devojčica spasena, majka je rekla kako se boji šta će njena Enisa reći inspektorima.

Rekla je i da je niko iz policije nije obavestio da je njena ćerka pronađena, što su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo oštro negirali.

Jasmin Zunđa ranije je osuđivan zbog brojnih krivičnih dela, od krađa do droge. Ležao je u Kaznenopopravnom zavodu Ustikolina, ali i u KPZ "Miljacka" u Sarajevu. I Kenan Kršo ranije je hapšen zbog terorističkih pretnji i pokušaja odlaska na sirijsko ratište.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track