(VIDEO) UBISTVO KOJE POTRESA BiH:  Kako je likvidiran general HVO Vlado Šantić?
Foto: Youtube screenshot/Mali 77 77

nerešeno

(VIDEO) UBISTVO KOJE POTRESA BiH: Kako je likvidiran general HVO Vlado Šantić?

Bosna i Hercegovina -

Hrvatski general Vlada Šantić je, po javno dostupnim informacijama, bio odveden u hotel Sedra po naredbi generala bošnjačke Armije BiH Atifa Dudakovića, nakon čega je premlaćen pa mu se gubio svaki trag.

"Do danas samo svedočimo obeshrabrenju i poniženju, jer sve pokrenute istrage, pisma predstavnicima izvršne i sudske vlasti u BiH i susednoj Republici Hrvatskoj, međunarodnoj zajednici u BiH, brojna TV i radijska gostovanja, intervjui Duje Šantića, sina nestalog generala Vlade Šantića, kao i miran protest prošle godine, nisu urodili plodom niti je porodica našla svoj mir’, saopštila je porodica ove godine.

Pri tome su upozorili kako su ‘onemogućeni u nastojanju da saznaju što je bilo s njihovim ocem, ko je digao ruku na generala HVO-a i HV-a.

Hrvatska strana u BiH smatra generala Armije BiH Atifa Dudakovića odgovornim za nestanak i ubistvo generala HVO-a i HV-a Vlade Šantića.

Šantićev sin Duja je javno optužio Dudakovića i danas uhapšenog Hamdije Abdića za ubistvo oca, ali je Abdić to demantovao

"Na istom smo kazanu Vlado i ja jeli i istu smo muku mučili. Ne znam šta se sa njim dogodilo, ne mogu da potvrditi ni da je mrtav niti da je živ jer nema dokaza ni za jedno ni za drugo. Ja ga nisam ubio. Svi su na mene navalili kao budale, sa svih strana me optužuju. Neka dokažu ili neka me ostave na miru", rekao je prošle godine Abdić za Jutarnji list.

U vreme Šarićevog nestanka Bihać je bio u potpunom okruženju srpskih snaga, a branile su ga združene snage Armije BiH i HVO-a, kojima su komandovali armijski general Atif Dudaković i Vlado Šantić koji mu je bio zamenik.

Kurir.rs/Direktno.hr

Foto: Youtube screnshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIRI TV VESTI UŽIVO! Počinje obračun države sa kriminalom!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track