(VIDEO) NOVI DETALJI ZVERSKOG UBISTVA SRPSKOG ZAROBLJENIKA: Krvava Azra je zaklala Blagoja Đuraša i onda uradila nešto jezivo!
Foto: Printscreen, Profimedia

Novi detalji zverstava

(VIDEO) NOVI DETALJI ZVERSKOG UBISTVA SRPSKOG ZAROBLJENIKA: Krvava Azra je zaklala Blagoja Đuraša i onda uradila nešto jezivo!

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Azra Bašić, bivša pripadnica Hrvatske vojske i Hrvatskog veća odbrane osuđena je na 14 godina zatvora za zločine počinjene nad zarobljenim srpskim civilima u Domu JNA u Derventi i selu Polje u aprilu i maju ratne 1992. godine.

Sudsko veće Suda BiH zaključilo je da je Bašićeva ubila Blagoja Đuraša „zabivši mu nož u vrat”, i da je „nanosila teške fizičke i psihičke povrede i drugim zarobljenim srpskim civilima"

Na osnovu iskaza svedoka, Sudsko veće zaključilo je da je Bašićeva zaklala Blagoja Đuraša. Čitajući optužnicu, predsednik Sudskog veća Sead Đikić je dodao da je Bašićeva, posle brutalnog ubistva Đuraša, hladnokrvno rekla ostalim srpskim zarobljenicima: „Neka vam vojvoda sada lakše diše.”

Svedoci su izjavili da je krvava Azra tada naredila zarobljenicima da ližu krv sa vojničkih čizama na kojima je bilo i krvi ubijenog Đuraša. Na izricanju presude Bašićevoj bio je je prisutan i Slaviša Đuraš, sin ubijenog Blagoja Đuraša, koji je novinarima izjavio da je „delimično zadovoljan presudom”.

"Mom ocu Blagoju Đurašu krvnici su prvo izbili zube, polomili kosti, dodatno ga mrcvarili ubodima noža, terali ga da na kolenima hoda po staklu, sa kaišem oko vrata, a onda ga je Azra Bašić, ne trepnuvši - zaklala!

Potom su hrvatski vojnici sa pripadnicima domaćih hrvatsko-muslimanskih jedinica, predvođeni krvavom Azrom, igrali oko mrtvog tela mog oca, dok je ona podvriskivala: "Jedan vojvoda manje".

Svedok Radojica Garić, koga je Bašićeva primoravala da liže krv Slavišinog oca Blagoja, „nervno je oboleo, dok su neki i preminuli”.

Kurir.rs

Foto Printscreen, Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Evo kakvog je zločinca oslodio sud u BiH!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track