(FOTO) OBELEŽAVANJE DANA REPUBLIKE SRPSKE: Položeni venci palim borcima!
Foto: RTRS, Foto: RTRS

UVOD U SVEČANU PROSLAVU

(FOTO) OBELEŽAVANJE DANA REPUBLIKE SRPSKE: Položeni venci palim borcima!

Bosna i Hercegovina -

U okviru obeležavanja 9. januara - Dana Republike Srpske, u Banjaluci su na groblju "Sveti Pantelija" položeni venci na Spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske.

Na spomen-obeležje na groblju "Sveti Pantelija" cveće su položili predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijerka Željka Cvijanović, predsednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, a prisustvovali su ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Milenko Savanović, srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić i delegacija predstavnika Srpske u Savetu ministara, koju će predvoditi ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak.

foto: RTRS

Povodom Dana Republike u Novom Gradu položeni su venci i prislužene sveće kod centralnog Spomen-obilježja poginulim borcima Vojske Republike Srpske. Upriličen je i obilazak spomen-sobe.

Novi Grad-polaganje venaca
Novi Grad-polaganje venacafoto: RTRS

Centar Banjaluke od danas do 10. januara biće zatvoren za saobraćaj zbog obeležavanja 9. januara - Dana Republike Srpske.

Iz Auto-moto saveza je saopšteno da će obustava saobraćaja danas biti na snazi od 13 do 16 časova u Ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića, od raskrsnice sa Ulicom Olimpijskih pobjednika do raskrsnice sa Bulevarom Cara Dušana, te od raskrsnice Aleje Svetog Save i Ulice vladike Platona do raskrsnice Ulica Vuka Karadžića i Vidovdanske.

foto: RTRS

U okviru obeležavanja 9. januara - Dana Republike Srpske biće održana sednica Senata Republike Srpske.

Planirano je polaganje venaca i na Trgu palih boraca NOR, na Spomen-kosturnici na Gradskom groblju, kao i cveće na grobnicu 12 banjalučkih beba.

Povodom obeležavanja Dana Republike, u Slatini kod Laktaša, danas će biti otvoren novi smještajni kompleks Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović".

Iz kabineta predsednika Srpske saopšteno je da će u galeriji Akademije nauka i umetnosti Republike Srpske od 19 časova biti otvorena izložba dela Sretena Stojanovića.

U Modriči će delegacija Republike Srpske u 12 časova položiti venac na spomen-obeležje nekadašnjem predsedniku Republike Srpske Milanu Јeliću.

I u Bijeljini danas počinje obeležavanje Dana Republike. Na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića biće položeni venci na spomenik poginulim borcima, a nakon toga prem za privrednike i predstavnike društvenog života.

U Palama će biti položeni venci na centralno spomen-obeležje borcima poginulim u proteklom ratu, a u Kulturnom centru biće postavljena izložba eksponata i dokumenata iz perioda stvaranja i razvoja Republike Srpske u Palama.

Kurir.rs/ RTRS

Foto: RTRS

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) BANJALUKO, BOG TE VIDEO: Pesmom Pukni zoro proslavili Dan Republike Srpske!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track