OSLOBOĐENJE PREUZIMA TV1: Biznismen Mujo Selimović kupuje sarajevsku televiziju
Foto: Profimedia

Euromedia d.o.o. širi medijski uticaj

OSLOBOĐENJE PREUZIMA TV1: Biznismen Mujo Selimović kupuje sarajevsku televiziju

Bosna i Hercegovina -

Sarajevsko Oslobođenje i TV1, uskoro će postati deo iste medijsko-poslovne grupacije iza koje stoji biznismen Mujo Selimović.

Selimovićeva poslovna grupacija preuzima većinski vlasnički udeo od kompanije Euromedia d.o.o. Sarajevo, čime će svoj medijski uticaj znatno proširiti i na polju elektronskih medija.

"TV1, medijski projekat koji je već postao prepoznatljiv i jak brend na domaćem tržištu, nesumnjivo izaziva veliki interes javnosti ali i kolega. Učestala pitanja o promeni vlasničke strukture razlog su što sa ovom vešću izlazimo i pre nego što je proces završen: Mujo Selimović, izdavač Oslobođenja, pokrenuo je procedure akvizicije TV1. Kako su pravila sasvim jasna i ona se poštuju ovo je priča o kojoj će više moći da se kaže tek kada svoj konačan stav da Regulatorna agencija za komunikacije BiH", stoji na sajtu Oslobođenja.

Kompaniju Euromedia d.o.o. osnovao je 2013. godine turski partner koji je proteklih godina imao većinski udeo u TV1, a u međuvremenu se povukao iz ovog projekta.

Ova domaća poslovna grupacija najavljuje nove iskorake u organizacionom i programskom smislu, kao i razvoj i jačanje TV1.

Rukovodeće funkcije bi trebalo da pripadnu bivšem glavnom uredniku Radija Otvorena mreža Adiju Sarajliću, koji bi se trebalo da se nađe u ulozi direktora TV1, i Sanjinu Bećiragiću, kao direktoru programa.

Novi iskoraci mogu da se očekuju vrlo uskoro, čim se dovrši proces registracije partnerstva, odnosno dobiju neophodna odobrenja državne regulatorne agencije.

Kurir.rs/Radio Slobodna Evropa

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ZAGRMELO NEBO NAD BANJALUKOM! SRPSKA NA NOGAMA: Pukni zoro orilo se iz grla vojnika i policajaca! Da se naježiš!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja