DODIK O BAKIROVOJ ŽENI: Čuo sam da je ta žena sposobna i da drži do reči, za razliku od svog supruga
Foto: Marina Lopičić

Kandidatura za predsedništvo BiH

DODIK O BAKIROVOJ ŽENI: Čuo sam da je ta žena sposobna i da drži do reči, za razliku od svog supruga

Bosna i Hercegovina -

Čuo sam da je ta žena sposobna i dosta operativna, rekao je danas Milorad Dodik komentarišući ranije medijske napise da bi upravo Sebija Izetbegović mogla biti kandidat SDA za Predsedništvo BiH.

"Neki su mi rekli da drži do reči za razliku od Bakira Izetbegovića", dodao je on.

Potom je pojasnio zašto se odlučio na kandidaturu za člana Predsedništva BiH.

"Ja želim da se kandidujem iz odgovornosti prema biračkom telu i Republici Srpskoj. Što se tiče Bosne i Hercegovine, ne povlačim nijedan svoj stav. Ni pred jednom zastavom se neću pojaviti ako nema zastave Republike Srpske. Zašto da se ne istakne zastava Republike Srpske? Ovi iz Federacije imaju lagodniji položaj jer je njihova zastava, zastava Bosne i Hercegovine", dodao je on.

Na pitanje da li će SNSD imati svog kandidata i u trci za mesto predsednika Republike Srpske, Dodik je istakao da će o tome voditi razgovor s koalicionim partnerima

"Ima više ljudi koji mogu da nose tu funkciju. Razgovaraćemo, ali SNSD će dati kandidata, ali biće iz SNSD. Darko Mladić? To je spekulacija, ja sam mislio da je ovo ozbiljna emisija. Nema potrebe da žurimo, krajem maja se daju predlozi, do tog vremena ima mnogo vremena. Željka Cvijanović je jedan od naših najozbiljnijih kandidata, pokazala svoju sposobnost u veoma teškim okolnostima. Ona je nesumnjivo pokazala jedan predan rad. Sigurno će na kraju biti jedan naš važan član i kandidat", rekao je on.

Komentarišući svoju kandidaturu za Predsedništvo BiH Dodik je istakao je da je to njegova odgovornost prema partiji.

"Moja kandidatura je više odgovornost prema partiji. Stranka mora da daje prve ljude na individualne funkcije. Ja se tu kandidujem iz te vrste odgovornosti. Najradije bih ostao u Banjaluci. Nisam razmišljao o budućim kolegama u Predsedništvu. Komšić je luzer najobičniji. Može da bude ko god hoće. Mislim da će Dragan Čović odneti pobedu i to najbolje. Najbolje bi bilo da to bude on i za samu Bosnu i Hercegovinu. Izbor Komšića kroz spekulativne glasove samo bi donelo destabiliziaciju u BiH. Komšić je pokazao niz svojih nesposobnosti. Odjednom se pojavio, formirao partiju, sada je marginalna politička partija. Njegovo sjajno vreme je prošlo davno", ispričao je Dodik.

Kurir.rs/N1

Foto: Marina Lopičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) Evo ko je prva žrtva smrzavanja u Srbiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track