(VIDEO) OLUJNI VETAR PRAVI HAOS U BiH: Avioni ne mogu da slete u Sarajevo, oborena stabla, a u Fojnici odleteo deo krova jedne zgrade
Foto: Avaz.ba/B. Turković

NEVREME

(VIDEO) OLUJNI VETAR PRAVI HAOS U BiH: Avioni ne mogu da slete u Sarajevo, oborena stabla, a u Fojnici odleteo deo krova jedne zgrade

Bosna i Hercegovina -

Snažan vetar koji danas duva u Sarajevu napravio je štetu i uzrokovao probleme na Međunarodnom aerodromu u tom gradu.

Vetar je oborio bor na kuću koja se nalazi u ulici Nasihe Kapidžić-Hadžić, a vatrogasci su ubrzo stigli na mesto događaja kako bi uklonili stablo.

Takođe, vetar je oborio nekolko stabala širom grada. Radi se o manjoj šteti, a povređenih nema.

Jak vetar je onemogućio sletanje aviona na Međunarodni aerodrom Sarajevo, neki letovi su otkazani, dok su se drugi vratili na destinacije s kojih su poleteli prema glavnom gradu BiH.

foto: Avaz.ba/B. Turković

"Avioni za Zagreb i Beč jutros su poleteli bez problema, ali je avion Turkiš erlajnsa iz Istanbula otkazan zbog vetra. Umesto toga, za večeras je zakazan jedan dodatni. I Pegasusov avion iz Istanbula nije mogao da sleti nego je odleteo za Beograd, pa će za putnike biti organizovan transfer autobusom. Avion iz Kopenhagena je nastavio let za Zagreb. Lufthansin avion se vraća u Minhen. Kompanija Adria je najavila kašnjenje zbog vetra", saopšteno.

foto: Avaz.ba

Građani su tokom dana prijavili nekoliko slučajeva nastanka štete zbog vetra.

Takođe, sinoć je u Fojnici olujni vetar digao deo krova s jedne zgrade. Prema rečima stanara zgrada koja se nalaze u Novom Naselju, u noći s petka na subotu nisu mogli da spavaju od buke koju je stvarao vetar.

foto: Avaz.ba

Posledice su mogli da vide jutros, kada su primetili da je deo konstrukcije od lima i deo maltera spao sa zgrade.

Kurir.rs/Klix.ba Foto: Avaz.ba/B. Turković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track