TRAŽI FORMIRANJE NOVOG TUŽILAČKOG TIMA: Otac stradalog Davida zahteva da se tužiocu Želimiru Lepiru oduzme predmet
Foto: Printscreen YouTube/BN TV

ZAHTEV

TRAŽI FORMIRANJE NOVOG TUŽILAČKOG TIMA: Otac stradalog Davida zahteva da se tužiocu Želimiru Lepiru oduzme predmet

Bosna i Hercegovina -

Davor Dragičević podneće danas Republičkom tužilaštvu Republike Srpske predlog formiranja novog tužilačkog tima u krivičnom predmetu teško ubistvo na štetu Davida Dragičevića.

U tom zahtevu Dragičević traži od Glavnog republičkog tužioca Mahmuda Švrake da od glavnog banjalučkog tužioca Želimira Lepira i njegovog tima tužilaca oduzme predmet o Davidovoj smrti i da formira novi istraživački tim.

Dragičević navodi da ima saznanja i osnov sumnje da su Lepir i pojedini tužioci iz sadašnjeg tužilačkog tima saučesnici u "teškom ubistvu" njegovog sina.

foto: RTRS

David Dragičević

"Saučesništvo se ispoljava na način zloupotrebljavanja službenog položaja ili ovlašćenja u svrhu pomoganja neposrednom izvršiocu i drugim saučesnicima posle krivičnog dela", navodi se u zahevu. Ipak, Dragičević nije dao nijedan dokaz za ove svoje tvrdnje.

"Dokaze nećemo prezentovati zbog sumnje da se i Glavni republički tužilac potencijalno nalazi u inkrimisanoj sprezi sa ostalim učesnicima i saučesnicima. To naprosto zasnivamo na činjenici da je sa pozicije funkcije koju obavlja i stručnih znanja i iskustva koje ima mogao da spozna nezakonitosti koje čine njegovi podređeni", piše u zahtevu.

Kurir.rs/Slobodna Bosna

Foto: Printscreen YouTube/BN TV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track