NEPOTIZAM NA DELU: Direktorka banjalučke osnovne škole zaposlila celu familiju! (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube

OD ROĐENE SESTRE DO DRUGIH ROĐAKA

NEPOTIZAM NA DELU: Direktorka banjalučke osnovne škole zaposlila celu familiju! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Aktuelna direktorka banjalučke OŠ "Branislav Nušić", Stana Mitrović-Nikodinović, u toj ustanovi je zaposlila nekoliko članova svoje uže porodice.

Ipak, nije želela da komentariše tvrdnje. Republička inspekcija i resorno ministarstvo prebacuju odgovornost sa jednih na druge.

Direktorka osnovne škole u naselju Srpske Toplice zaposlila je na mesto pomoćnog osoblja, čistačice, rođenu sestru Borku Pepinović, na mesto noćnog čuvara sestrinog sina Sandra Pepinovića i na mesto nastavnice demokratije Tamaru Cvikić, ćerku njenog devera. Ove informacije Mitrovićeva nije htela da komentariše.

foto: Youtube/Printscreen

"Ja bih Vas samo pitala otkud vam ta informacija, ako mogu znati? E, pa ako vi meni ne možete reći otkud vama ta informacija, ja stvarno ne bih to da komentarišem. Stvarno mi je žao. To je već drugi poziv, imala sam još jedan sličan poziv i baš me zanima otkud vama svima ta informacija. Ako Vi meni možete reći informaciju, ja ću onda Vama da dam komentar. Da li je istina to?Pa sad vam kažem, vi meni informaciju, ja vama komentar“, glasio je njen razgovor sa novinarima.

Iz resornog ministarstva kažu da nisu upoznati sa ovim tvrdnjama. Odgovornost prebacuju na školske organe i Republičku prosvetnu inspekciju.

Iz Republičkog inspektorata kažu da im se niko nije obraćao, kao i da nisu dobili prijavu u vezi sa ovim slučajem.

"Kod nas zakonima nije regulisano šta se smatra nepotizmom, kako se isti dokazuje i koje bi bile neke kaznene mere u tom slučaju", tvrde iz Inspektorata.

Sve ono što nije propisano Zakonom, inspekcija nema osnova da traži, već samo resorno ministarstvo, kažu u Inspektoratu. Na taj način, odgovornost je opet prebačena na Ministarstvo prosvjete.

Kako stvari stoje, stalno prebacivanje odgovornosti sa jednih na druge jedino je rešenje, a konkretnih koraka za suzbijanje nepotizma - nema, piše BN.

Kurir.rs/Slobodna Bosna/BN Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track