PRED ERDOGANOV DOLAZAK: Uhapšena tri Turčina sa lažnim pasošima! U Sarajevo doleteli iz Dubaija!
Foto: Reuters / Dado Ruvić

zatražili azil

PRED ERDOGANOV DOLAZAK: Uhapšena tri Turčina sa lažnim pasošima! U Sarajevo doleteli iz Dubaija!

Bosna i Hercegovina -

Službenici granične policije Bosne i Hercegovine su na sarajevskom aerodromu, uoči posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, otkrili tri državljanina Turske sa lažnim pasošima.

Kako je saopšteno iz Granične policije Bosne i Hercegovine, u subotu, na letu iz Dubaija, otkrivene su tri falsifikovane putne isprave kojima su tri turska državljanina pokušali ući u BiH, javljaju sarajevski mediji.

Jednu od putnih isprava potraživao je i Interpol. Prema naredbi tužioca Kantona Sarajevo, te isprave su privremeno oduzete, a državljani Turske, s obzirom da su zatražili azil, predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima.

foto: Reuters / Dado Ruvić

Turski mediji su prethodnih dana javili da je iz Makedonije postojala dojava o mogućem atentatu na Turskog predsednika tokom posete BiH.

Protokol boravka turskog predsednika je bio neočekivano izmenjen, tako da su u nedelju izostale šetnja Baščaršijom i iftar (večernji obrok tokom Ramazana) u Sarajevu.

Erdogan je iznenadno skratio posetu Sarajevu, a u Predsedništvu BiH izjavio je da je došao "upravo zbog pretnji i da ih se ne plaši".

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Reuters / Dado Ruvić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track