Najnovije vesti

OTAC TRAGIČNO STRADALE DEVOJKE IZ BiH: Moju Lejlu su 2 puta vraćali iz smrti, treći put nisu uspeli
Foto: Printscreen, Avaz.ba

NEUTEŠNA PORODICA

OTAC TRAGIČNO STRADALE DEVOJKE IZ BiH: Moju Lejlu su 2 puta vraćali iz smrti, treći put nisu uspeli

Bosna i Hercegovina

"Juče je trebalo da bude dan veselja, ali je bio dan žalosti. Prijatelju, valja nastaviti živeti", rekao je Vahidin Oruč, neutešni otac nastradale Lejle (17) i teško povređene Ajle (18).

U stravičnoj nesreći koja je potresla građane Bosne i Hercegovine, život su izgubile i njihove prijateljice Nađa Neradin (17) i Ajla Ibrica (18), dok je teško povređen Almir Ejubović (20), koji je, vozeći terenac BMW X5 brzinom od 244 kilometara na sat, udario u metalni stub na auto-putu.

Zla sudbina

Vahidin kaže da je Ajla odlučila da dan ranije proslavi rođendan, jer je petkom manja gužva i zbog koncerta Marije Šerifović na Koševu.

foto: Facebook

"Spremale su se od 12 sati, veselile su se punoletstvu... Rezervisali su u nekom kafiću ili restoranu u 18.45 sati, ali nisu nikad stigle... Majka Ajle Ibrice pozvala je moju suprugu i kazala da je na internetu videla smrskano vozilo i da po izgledu misli da je ono u kome su one otišle... Ja ništa nisam čekao niti nekoga zvao, spremio sam se i pravo u KUM. Imao sam šta da vidim i čujem", govori Vahidin.

Zovu ga sa svih strana, svi žele da izraze saučešće, ublaže bol nesrećnom ocu...

Ocu svi daju saučešće
Ocu svi daju saučešćefoto: Avaz.ba

"Šta da kažem… Život ti se promeni za sekundu. Supruga je na tabletama. Ona je otišla u bolnicu kod Ajle", govori potreseni Vahidin.

Prema njegovim rečima, Lejla je davala znake života pa je prvo prevezena u Opštu bolnicu Abdulak Nakaš, a potom u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

"Lejlu su dva puta vraćali iz smrti, ali treći put nisu uspeli da je reanimiraju", kaže Vahidin.

On je otkrio da je Ajla Ibrica bila u vezi s Ejubovićem i da isprva on uopšte nije trebalo da ih vozi, ali se upetljala zla sudbina.

"Trebalo je da ih vozi prijatelj Ermin Đulić, ali nije mogao zbog posla. Tako je Bog hteo", kaže Vahidin.

Vahidin i njegov brat i otac koji su bili u društvu, nisu želeli da komentarišu ništa u vezi s Ejubovićem. Vahidin je potvrdio da ga niko od članova Ejubovićeve porodice nije kontaktirao i, kako je rekao, ni ne treba.

"Brzo je vozio, to je svima jasno. Iz policije su mi rekli da su ranije bile skinute tablice s vozila, jer nije bilo registrovano, zbog čega je i imao različite oznake. Ali, to nije ni bitno", kaže Vahidin.

Snagu mu, kako kaže, osim dragog Boga, članova porodice i prijatelja, daje nada da će se Ajla izvući, ali i šestogodišnja ćerka Nejra, koja nije ni svesna šta se dogodilo.

Ajla je u stabilnom stanju, ali je zadobila višestruke povrede.

"Ona je u komi, samo da pluća izdrže. Već je operisana, ima fiksator u nozi, slomljena joj je ruka, povređena karlica... Uspeo sam da je vidim... Nadam se, uz Božiju pomoć, najboljem", kaže Vahidin.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Facebook/Avaz.ba

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...