Najnovije vesti

DRUGI PUT ZA NEKOLIKO SATI: Pernara ponovo izneli iz Sabora! Evo šta je on poručio posle svega (VIDEO)
Foto: Facebook/Ivan Pernar

CIRKUS

DRUGI PUT ZA NEKOLIKO SATI: Pernara ponovo izneli iz Sabora! Evo šta je on poručio posle svega (VIDEO)

Hrvatska

Ivan Pernar i danas je izbačen iz Sabora jer nije hteo da prestane da govori iako mu je predsednik Sabora Gordan Jandroković izrekao dve opomene i najavio da mu sledi izbacivanje ako ne sedne.

Uprkos svim upozorenjima, Pernar nije hteo da sedne, pa predsedniku Sabora nije preostalo ništa drugo nego da pozove saborsko obezbeđenje, koje ga je iznelo.

Sukobu je prethodio Pernarov zahtev za pauzu. "Upravo je u toku deložacija Marina Jakovčevića i želim da zatražim prekid", rekao je Pernar, ali mu Jandroković to nije dopustio.

foto: Facebook/Ivan Pernar

"Za to vam ne mogu dati pauzu. O tome možete govoriti u "slobodnom govoru" u 13 sati", rekao mu je Jandroković.

"Razumem da vam pitanje deložacije tog čoveka nije bitno...", uzvratio mu je Pernar, na što mu je Jandroković rekao da mu je bitno pitanje deložacije svakog čoveka. "Nemojte se služiti ovakvim fintama jer one nisu primerene saborskom poslaniku. Ne možete da govorite, dobijate opomenu i molim vas da sednete. Nemojte da moramo da ponavljamo onaj scenario od juče", upozorio ga je Jandroković

"Želite da vas izbacim? Recite, ako hoćete, zamoliću obezbeđenje da vas izvede. Ako to ne želite, onda sedite", rekao je predsednik Sabora, ali je Pernar bio uporan.

"Slobodno šaljite obezbeđenje na mene. Spreman sam da idem do kraja svaki put", rekao je Pernar.

Njegovo izbacivanje i ovoga je puta uživo prenošeno na Pernarovoj stranici na Fejsbuku.

"Ovo je politika HDZ-a! Ovo je diktatura! Ovo nije demokratija u Hrvatskom saboru! Ovo je način na koji se suzbija svaka rasprava!" uzvikivao je dok su ga iznosili pred salu, gde su ga već čekali novinari. Gotovo identičan scenario odigrao se i u ponedeljak uveče, kada su ga takođe izneli iz sale, dok je Pernar svoje izbacivanje uživo prenosio na Fejsbuku.

Kurir.rs/Dnevnik.hr Foto: Facebook/Ivan Pernar

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...