PRESEO JOJ MEDENI MESEC U SARAJEVU: Granična služba nije prepoznala važeći pasoš male zemlje
Foto: Avaz.ba

presedan

PRESEO JOJ MEDENI MESEC U SARAJEVU: Granična služba nije prepoznala važeći pasoš male zemlje

Bosna i Hercegovina -

Državljanka Komorskih ostrva A. A. N. M. A (22), koja je uhapšena zbog sumnje da je sa lažnim pasošem pokušala ući u Bosnu i Hercegovinu, puštena je na slobodu.

Ovu informaciju potvrdio je sarajevski advokat Sead Temim, koji je zastupao, otkrivši pomalo neobičnu pozadinu hapšenja njegove klijentkinje. Ispostavilo se da devojka koja je u Sarajevo došla sa suprugom na bračno putovanje nije fasifikovala dokument, već da je došlo do nesporazuma sa Graničnom policijom BiH.

"U pitanju je nesporazum i neznanje Državne granične službe. Oni ne znaju da se pasoš jedne zemlje promenio, odnosno Komorskih ostrva, odakle dolazi ovaj mladi bračni par. Dve noći provela je u tužilačkom a još dve u sudskom pritvoru. Radila su se neka veštačenja. Ne znam zaista zašto je to bilo potrebno. Porodica je donela dokumente kojima je potvrđen identitet. Devojka je u šoku nakon svega što je doživjela", kazao je Temim.

Pripadnici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo u subotu su uhapsili 22-godišnjakinju. Komorska ostrva nalaze se u Indijskom okeanu u blizini afričkog kontinenta, odnosno Madagaskara.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track