Najnovije vesti

CRNOGORSKA VLADA O PROZIVKAMA SPC: Ocene Irineja o položaju Srba u Crnoj Gori su paušalne, zlonamerne i   neutemeljene!
Foto: Beta Miloš Miškov

stigla reakcija CG

CRNOGORSKA VLADA O PROZIVKAMA SPC: Ocene Irineja o položaju Srba u Crnoj Gori su paušalne, zlonamerne i neutemeljene!

Crna Gora
08:33h

PODGORICA - Stavovi srpskog patrijarha Irineja o tome da je položaj SPC u Crnoj Gori gori nego u vreme "osmanske okupacije, a da je status Srba kao u doba Nezavisne Države Hrvatske", "govore o onome ko ih je izrekao, a ne o onome na čiji su račun izrečeni", saopštila je crnogorska Vlada.

Patrijarh srpski Irinej ocenio je u intervbjuu podgoričkom Danu da je položaj Crkve u Crnoj Gori gori nego u vreme osmanske okupacije, a da je status Srba kao u doba ozoglašene fašističke tvorevine Nezavisne države Hrvatske.

U reagovanju na te ocejne vlada u Podgorici poručila je da je Crna Gora prepoznata daleko izvan svojih granica kao "demokratska i građanska država koja sa ponosom baštini vrednosti jednakosti, tolerancije, suživota, verskog i etničkog sklada i dobrosusedstva".

"Te vrednosti, koje su izdržale izazove u teškim vremenima, ne mogu ničim biti dovedene u pitanje, a pogotovo ne paušalnim, zlonamernim i neutemeljenim ocenama.

Crna Gora i ovog puta, ne gradeći politiku na odgovorima na ovakve paušalne ocjene, pokazuje i svoju zrelost i svoj demokratski kapacitet", navodi se u saopštenju, uz napomenu da će crnogorski premijer Duško Marković odgovoriti na pismo koje mu je uputio patrijarh Irinej.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Beta Miloš Miškov

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track