Najnovije vesti

DAVOR DRAGIČEVIĆ PODNEO PRIJAVE PROTV 13 LJUDI: Na listi podnetoj SIPA je i Dragan Lukač, ministar policije RS
Foto: Printscreen YouTube/BN TV

čeka međunarodne stručnjake

DAVOR DRAGIČEVIĆ PODNEO PRIJAVE PROTV 13 LJUDI: Na listi podnetoj SIPA je i Dragan Lukač, ministar policije RS

Bosna i Hercegovina

Davor Dragičević, otac ubijenog Banjalučanina Davida Dragičevića (21), prijavio je Državnoj agenciji za istrage i zaštitu BiH (SIPA) 13 osoba, uključujući i rukovodioce MUP-a Republike Srpske.

Oni su prijavljeni zbog udruživanja radi vršenja krivičnih dela, prikrivanja ubistva i ubica, ometanja dokazivanja i slično, prenose Nezavisne novine.

Krivična prijava, uz ostale, podneta je i protiv Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS, Darka Ćuluma, direktora Policije RS, Darka Ilića, načelnika Uprave za organizovani i teških kriminalitet, te Željka Karana, direktora Zavoda za sudsku medicinu RS.

"Ilić, Lukač i Karan su svesno obmanjivali javnost i davali lažne izjave, kriminalizovali žrtvu, a sve u nameri prikrivanja ubistva", navodi se u Davorovoj krivičnoj prijavi.

Ožalošćeni otac predlaže pokretanje krivičnog postupka protiv prijavljenih, a u izjavi za Nezavisne potvrdio je da je SIPA prihvatila njegovu prijavu.

Dragičević je potvrdio i da vrhunski evropski stručnjaci stižu u ponedeljak u Banjaluku, te da od njih očekuje da slučaj ubistva njegovog sina rasvetle i da se konačno zakon počne tumačiti kako treba.

"Reč je o stručnjacima koji imaju svoje ime u svetu i nepotkupljivi su", rekao je Dragičević.

Ekspertski tim će, kako su prenele Nezavisne, idućeg utorka održati konferenciju za novinare, gde će javnosti predočiti svoje planove u vezi s radom. Nakon šest dana potrage, Davidovo telo pronađeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Screnshot

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...