Najnovije vesti

KUPIO SANDUK I KRST, PA PUCAO SEBI U GLAVU: Starac (88) iz Prnjavora na nesvakidašnji način isplanirao svoju sahranu
Foto: Profimedia

NEVEROVATAN SLUČAJ

KUPIO SANDUK I KRST, PA PUCAO SEBI U GLAVU: Starac (88) iz Prnjavora na nesvakidašnji način isplanirao svoju sahranu

Bosna i Hercegovina

Franjo Boras (88) iz Prnjavora odlučio je da ode sa ovog sveta na nesvakidašnji način.

Pre nego što će pod krajnje neobičnim okolnostima ispaliti smrtonosni hitac sebi u glavu, on je do tančina pripremio svoju sahranu. Obezbedio je grobno mesto, kupio sebi mrtvački sanduk i krst, odštampao umrlicu i odvojio rakiju za pokoj duše.

Kao u nekom filmu, priča je počela da se odmotava kada je tišinu u Ulici Miloša Kondića, nadomak Školskog centra u Prnjavoru, narušio pucanj iz Borasovog dvorišta.

"Poznanici i policajci su bili zatečeni prizorom. U dvorištu, na prostirci sa jastukom bilo je nepomično telo vlasnika kuće. Ruka mu je bila vezana za pištolj, a na desnoj slepoočnici bila je vidna rana od ispaljenog hica", pričaju komšije.

Franjini poznanici kažu i da su im tek tada postale jasne njegove najave da "iza sebe neće ostaviti nikakav nered u kući". Po ulasku u Borasov dom zatekli su šokantan prizor.

"Dočekao nas je mrtvački sanduk sa pogrebnom posteljinom, kao i sve ostale stvari za ispraćaj pokojnika na onaj svet. Uz krst, tu su čak bile i umrlice na Franjino ime, kao i flaša sa rakijom za pokoj duše. Ostalo je samo da se popuni prostor za dan i čas njegove sahrane, a sem dvojice sinova, među ožalošćenima naveo je i troje unučadi, kao i komšije i poznanike", pričaju njegovi poznanici.

U lokalnoj crkvi smatraju da ga nikakav "kvrc" ili afekat, nisu nagnali da presudi sebi. Sem crnih najava, on je, navodno, sinovima u inostranstvu poručio da "ako se nešto desi ne dolaze". Kažu da se retko družio s komšijama i da je često posećivao crkvu, a to je učinio i neposredno pre nego što će sebi prekratiti život.

Nekadašnji službenik opštinske administracije, Franjo, još početkom osamdesetih godina prošlog veka se razveo od supruge koja je novi brak zasnovala u Banjaluci. Dvojica sinova iz Kanade, odnosno Amerike, retko su mu dolazila. Franjo se odavno žalio da ga izjeda samoća, često najavljujući da će sam sebi prekratiti život.

Nezvanično, Boras se ubio iz omanjeg retkog modela pištolja, koji se ne nalazi u bazi prnjavorske policije.

Kurir.rs/Večernje novosti (N.Đurić) Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...