LUKAČ: Zolju u Banjaluci ispalio Radić, Mektićev čovek od poverenja i član SDS (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Facebook

NOVI DETALJI

LUKAČ: Zolju u Banjaluci ispalio Radić, Mektićev čovek od poverenja i član SDS (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas da je Aleksandar Radić, član SDS i čovek od poverenja Dragana Mektića, ispalio zolju na zgradu Euroherca u Banjaluci.

Lukač je rekao da je juče uhapšena jedna osoba zbog ispaljivanja zolje na zgradu Euroherca i da je u pitanju Radić Aleksandar, iz Čelinca, rođen 1976.

On je rekao da je Radić član SDS i blizak saradnik ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića i Vukote Govedarice.

Lukač je rekao da je DNK analiza potvrdila da je Radić koristio zolju.

"Uz njega imamo saznanja o najmanje jednoj osobi koja je učestvovala u ovom delu, ali zbog istrage još ne govorimo o tome", rekao je on.

Lukač je rekao da su članovi opozicije vezivali za ovaj slučaj različite priče, čime se MUP-u Srpske stavljalo na teret narušavanje bezbednosti, te je MUP optuživan da ne može da pronađe izvršioca ovog, kako je rekao, terorističkog akta.

"Pitam Govedaricu kako njegov čovek od poverenja, koji vodi Opštinski odbor SDS u Čelincu, pravi terorističke akte i puca po Banjaluci, plašeći građane", rekao je.

On je upitao i Mektića da li je znao šta je Radić uradio.

"Da li je Mektić, ministar bezbednosti koji je Aleksandra doveo u Čelinac i postavio na mesto poverenika, znao šta se radi? Da li je to ministar koji brine o narodu", upitao je Lukač.

Ministar unutrašnjih poslova Srpske je istakao da je cilj ovog dela narušavanje bezbednosti.

"Želeli su da pokažu da vlast Republike Srpske ne čuva narod i da ne može da sačuva bezbednost", zaključio je Lukač, prenela je RTRS.

Kurir.rs/ RTRS

Foto: RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track